Megérkeztek a tenisz klasszikusai

2009.10.09. 20:07

Szombaton és vasárnap a Papp László Sportarénában rendezik meg a Tennis Classics elnevezésű viadalt, amelyen a 80-as, 90-es évek talán legkiválóbb teniszcsillagai lépnek pályára. Sérülése miatt nem jöhet Budapestre Mats Wilander.

„Annyira fáj a háta, hogy még a zokniját sem tudja felhúzni” – mondta az esemény péntek esti sajtótájékoztatóján Taróczy Balázs, a viadal főszervezője. Minden idők egyik legjobb és legeredményesebb magyar teniszezője elmondta, hogy a hétszeres Grand Slam-győztes Wilander helyett az eredetileg párosban érdekelt ausztrál Pat Cash lép pályára a szombati első egyes meccsen a francia Yannick Noah ellen. A hatszoros GS-győztes svéd Stefan Edberg internet-telefonon keresztül élőben jelentkezett be a sajtótájékoztatón, és elmesélte, hogy egyszer már járt Budapesten:
„"Szép élmény volt, 1982-ben egyesben és párosban is megnyertem a 16 éven aluliak Európa-bajnokságát.”
A hat kiváló sportember közül Edberg hat egyéni GS-címmel büszkélkedhet, míg a két francia közül Noah egyszer diadalmaskodott, Leconte pedig csak párosban vitte el a pálmát. Az ausztrál Cash és az osztrák Thomas Muster, a salakkirály 1-1 GS-diadalt gyűjtött be fényes pályafutása során. A budapesti viadalra nem jöhetett el a német Boris Becker sem: a wimbledoni bajnokságok egyik legnagyobb egyénisége, csípőműtéte miatt marad távol. Nagy közönségsiker mellett a sajtótájékoztató előtt utcai teniszbemutatót tartottak a Deák Ferenc utcában.
A program, szombat: 15:00: Yannick Noah-Pat Cash, 17:00: Stefan Edberg-Henri Leconte. Vasárnap: 15:00: a 3. Helyért, 18:00: döntő (MTI)