Kellner Ádám tornát nyert Thaiföldön

2009.10.19. 20:39

Az elmúlt héten két magyar férfi teniszező is ITF Future-döntőt játszott Kellner Ádámnak Thaiföldön sikerült, Balázs Attila Dubrovnikban kikapott. Marosi Katalin, Arn Gréta és Jani Réka is csak egy meccset nyert.

A horvátországi Dubrovnikban Balázs Attila négy ellenfelét, köztük az első kiemelt olasz Andrea Arnaboldit is legyőzve a döntőbe jutott. A 15 ezer dolláros torna fináléjában a szlovén Aljaz Bedene volt az ellenfele, aki 6:2, 7:6(11)-re nyert, így Balázs Attila a második lett. Párosban Balázs, Szatmáry Adrián oldalán az elődöntőben kapott ki.

Balázs György Kairóban versenyzett, és a második fordulóban a spanyol Javier Martitól szenvedett vereséget. Kiválóan folytatta thaiföldi túráját Kellner Ádám és Bardóczky Kornél. Két hete Bangkokban mindketten az elődöntőig jutottak, de ott kikaptak. Nakhon Ratchasimában megint az elődöntőig verekedték magukat, ott viszont egymással kerültek szembe. 2:2-es állásnál Bardóczky feladta a meccset, a harmadik kiemelt, Kellner a finn Harri Haliovaarával játszott a győzelemért, amit nagy csatában, 2:6, 7:6(5), 6:4-re sikerült megnyerni. Kellner ezzel az ötödik ITF Future-tornáját nyerte, idén már a negyediket. Párosban az elődöntőben esett ki a két magyar.

A nők közül Marosi Katalin a franciaországi Joue-Les-Touresben csak egy fordulót ment, a másodikban a hazaiak teniszezője, Cohen-Aloro három szettben győzte le. A kiesés után Marosi Luxemburgba utazott, ahol a héten kezdőd 220 ezer dolláros tornára selejtezett, de ennek az első fordulójában szenvedett vereséget.

Arn Gréta az Egyesült Államokban, Kansas Cityben indult egy szintén 50 ezer dolláros tornán. Az orosz Afinogenovát még legyőzte, a kanadai Stephanie Duboistól viszont kikapott.

Dubrovnikban nem csak Balázs Attila, hanem a női egyesben Jani Réka is versenyzett, első kiemeltként csak egy meccset sikerült nyerni, a második körben a szerb Krunics győzte le Janit.