Szávay továbbjutott Moszkvában

2009.10.21. 14:36 Módosítva: 2015.05.20. 00:20

A második körbe jutott Szávay Ágnes a moszkvai, 1 millió dolláros tenisztornán, miután 4:6, 3:0-s állásnál Flavia Pennetta feladta a meccset. A magyar teniszező augusztus 10-e után először nyert meccset.

Rendkívül rosszul indult a találkozó, rögtön az első adogatását elveszítette Szávay. 2:2-nél egyenlítette ki a brékhátrányát, esélye is volt a fordításra, de 3:3 után megint fogadóhátrányba került. Kiegyenlített meccs volt, de az olasz megőrizte előnyét, és 50 perc alatt 6:4-re nyert. Az első szettben csak öt ponttal csinált többet az olasz, mint Szávay.

A második játszma csak 20 percig tartott. Szávay kétszer hozta az adogatását, és elvette Pennettáét. Ekkor a torna negyedik kiemeltje jelezte, nem tudja folytatni. Szávay jutott tovább a második körbe, ahol az orosz Vera Dusevina lesz majd az ellenfele.

A magyar augusztus eleje óta először jutott tovább az első körből, Torontóban a 161. Valerie Tetreault-ot győzte le. Azóta három tornán indult, de rögtön az első körben búcsúzott. Ezzel megszerezte azt a 60 pontot, ami elég lehet ahhoz, hogy indulhasson Balin, a bajnokok tornáján.