WTA-vb: Azarenka vereségbe hisztizte magát

2009.10.28. 19:02

Caroline Wozniacki három játszmában, hatalmas csatában nyert Viktorija Azarenka ellen a 4,55 millió dollár összdíjazású női tenisz WTA-világbajnokság szerdai játéknapján, Dohában.

Az első szettet nagyon biztosan nyerte a fehérorosz teniszező, sőt a második elején is kiválóan játszott, aztán fordult a kocka, dán riválisa egyre jobban belelendült és kiegyenlített. Az utolsó felvonásban mindketten nagyon bizonytalanul és pontatlanul teniszeztek, alig tudták hozni a saját adogatásukat.

Aztán Azarenka 5:4-nél meccslabdához jutott, ám ellenfele hárította azt. Ez - a látottak szerint - annyira felidegesítette, hogy egy elrontott labdamenet után szándékosan kivágta a labdát a stadionból, majd egy másik hiba után a földhöz csapta ütőjét. Ezért már pontlevonás járt. Ám a fehérorosz annyira belejött a csapkodásba, hogy szertelen dühében addig ütötte a Headet, míg az ízzé-porrá törött.

Újabb intés - és ezzel a gémet is elveszítette. A következő játékban már esélye sem volt arra, hogy fordítson: vagy az égbe, vagy a hálóba küldte a labdákat. A csoportmérkőzések első és második helyezettje jut a szombati elődöntőbe, majd a keresztbejátszás győztesei kerülnek a vasárnapi fináléba.


Eredmény:
Fehér csoport:
Caroline Wozniacki (dán, 4.)-Viktorija Azarenka (fehérorosz, 6.) 1:6, 6:4, 7:5
később::
Dinara Szafina (orosz, 1.)-Jelena Jankovic (szerb, 8.)
Bordó csoport:
Serena Williams (amerikai, 2.)- Venus Williams (amerikai, 7.)