Czink szerdán, Szávay csütörtökön kezd Balin

2009.11.03. 10:56

Szerdától Bali szigetén rendezik meg a Bajnokok tornája elnevezésű, 600 ezer dollár összdíjazású teniszversenyt: Czink Melinda már a nyitó napon pályára lép, míg Szávay Ágnes csütörtökön kezd.

Czink a jelenleg legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar (38. a listán), első ellenfele a D csoportban német Sabine Lisicki lesz, míg Szávay (42.) az ausztrál Samantha Stosurral játszik a B csoportban. Elmondásuk szerint mindketten szépen szeretnének búcsúzni az esztendőtől.

Az idényzáró viadalon – világranglista-helyezése alapján – az a 12 teniszező vehet részt, aki az idén minimum 220 ezer dolláros WTA-tornán diadalmaskodott, és nem szerepelt a múlt héten a WTA-vb-n. Czink szeptemberben Québecvárosban, míg Szávay júliusban Budapesten szerzett tornagyőzelmet. Kilencedik éve rendeznek Balin versenyt, de ez az első alkalom, hogy meghívásos tornát tartanak.

A 12 játékost négy csoportba sorsolták, és a hármasok győztesei jutnak be a szombati elődöntőbe. A finálét vasárnap rendezik. Szerdán, csütörtökön és pénteken magyar idő szerint reggel játszanak két mérkőzést, majd fél 12-től újra két meccs kerül megrendezésre. Szombaton fél héttől játsszák a két elődöntőt, a döntőre pedig vasárnap fél hétkor kerül sor.

A csoportok

A csoport: Marian Bartoli (francia), Sahar Peer (izraeli), Magdalena Rybarykova (szlovák)

B csoport: SZÁVAY ÁGNES, Samantha Stosur (ausztrál), Maria José Martinez-Sanchez (spanyol)

C csoport: Yanina Wickmayer (belga), Anabel Medina Garragues (spanyol), Date-Krumm Kimiko (japán)

D csoport: CZINK MELINDA, Sabine Lisicki (német), Arevane Rezai (francia)

A viadal győztese 200 ezer dollárt vihet haza, de még az a játékos is kap 15 ezret, aki egyetlen meccset sem tud megnyerni.