Jövőre költözhet a Roland Garros

2009.11.03. 16:04

A Francia Tenisz Szövetség (FFT) jövőre nem a Roland Garros arénában rendezi meg a nemzetközi nyílt bajnokságot, ha a létesítmény bővítését az elkövetkezendő egy évben nem tudják elkezdeni. A beruházást az év korábbi szakaszában fogadták el, és a kivitelezőt is megbízták már, azonban a párizsi városi tanács engedélyére még szükség van ahhoz, hogy az építkezést elkezdhessék.

„Úgy tűnik, hogy a polgármester és csapata ellenségesen áll a terveinkhez, pedig korábban nagyon pozitívan fogadták a kezdeményezést - mondta Gilbert Ysern, az FFT általános igazgatója. - A környék lakossága ráadásul szintén ellenzi az építkezést, ezért arra kényszerülünk, hogy más lehetőséget keressünk, s elhagyjuk az eddigi helyszínt.”

Májusban a francia szövetség bejelentette, hogy 2013-tól, vagy 2014-tól új centerpálya lesz a Roland Garroson, amelyre behúzható tetőt építenek. A párizsi városi tanács és a francia kormány 20-20 millió dollárral járult volna hozzá az összesen 120 millió euróba kerülő beruházáshoz. A szintén a Grand Slam-sorozatba tartozó Australian Openen két tetővel ellátott pálya áll a teniszezők rendelkezésére, a wimbledoni centerpályán pedig idén leplezték le az új, átlátszó és behúzható tetőt.