Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Czink a második meccsén is kikapott Balin

2009.11.06. 11:26

Már a tegnapi vereséggel eldőlt, hogy Czink Melinda biztosan nem juthat tovább a Balin zajló, 600 ezer dolláros Bajnokok Tornáján. Pénteken a tisztes helytállás, illetve 32 és félezer dollár, valamint további 90 WTA-pont volt a tét. Ez nem sikerült, a világranglista-25. Sabine Lisicki három játszmában, 6:2, 6:7, 6:4-re győzte le Czinket.

Az első szettben nagyon könnyen elintézte Lisicki Czinket. Mindössze 26 perc alatt, kettős brékelyőnybe került. Szokatlanul kevés pont született, a nyolc gémhez 45 is elég volt.

A másodikban sokkal jobban teniszezett Czink, egyből elvette ellenfele adogatását. Nem sikerült a játszma végéig megtartani. 4:4-nél érte utol Lisicki. A rövidítés aztán Czinknek sikerült jobban, csak egyetlen pontot nyert a német.

A döntő játszmában megint Lisicki kezdett jobban. A brékelőnyét viszont csak a nyolcadik gémig tudta megtartani. A várt feltámadás azonban elmaradt. A német a meccs során 11. bréklabdájából az ötödiket értékesítette és 1 óra 39 perc után a győzelemért adogatott. Lisickinek három meccslabdája volt, az első beütötte.

Czink végül két vereséggel zárt, így is 15 ezer dollárt keresett és 70 WTA-pontot kapott, ezzel várhatóan újabb két helyet léphet előre a világranglistán. A szomorú búcsú ellenére nagyszerű évet zárt Czink Melinda. A 114. helyen kezdett és várhatóan 36-on fejezi be a szezont. Élete első tornagyőzelmét is 2009-ben aratta, 38 meccset megnyert, 23-at elveszített.

A csoportból a francia Aravane Rezai jutott tovább, a német Sabine Lisicki lett a második, Czink a harmadik.