Czink a második meccsén is kikapott Balin

2009.11.06. 11:26

Már a tegnapi vereséggel eldőlt, hogy Czink Melinda biztosan nem juthat tovább a Balin zajló, 600 ezer dolláros Bajnokok Tornáján. Pénteken a tisztes helytállás, illetve 32 és félezer dollár, valamint további 90 WTA-pont volt a tét. Ez nem sikerült, a világranglista-25. Sabine Lisicki három játszmában, 6:2, 6:7, 6:4-re győzte le Czinket.

Az első szettben nagyon könnyen elintézte Lisicki Czinket. Mindössze 26 perc alatt, kettős brékelyőnybe került. Szokatlanul kevés pont született, a nyolc gémhez 45 is elég volt.

A másodikban sokkal jobban teniszezett Czink, egyből elvette ellenfele adogatását. Nem sikerült a játszma végéig megtartani. 4:4-nél érte utol Lisicki. A rövidítés aztán Czinknek sikerült jobban, csak egyetlen pontot nyert a német.

A döntő játszmában megint Lisicki kezdett jobban. A brékelőnyét viszont csak a nyolcadik gémig tudta megtartani. A várt feltámadás azonban elmaradt. A német a meccs során 11. bréklabdájából az ötödiket értékesítette és 1 óra 39 perc után a győzelemért adogatott. Lisickinek három meccslabdája volt, az első beütötte.

Czink végül két vereséggel zárt, így is 15 ezer dollárt keresett és 70 WTA-pontot kapott, ezzel várhatóan újabb két helyet léphet előre a világranglistán. A szomorú búcsú ellenére nagyszerű évet zárt Czink Melinda. A 114. helyen kezdett és várhatóan 36-on fejezi be a szezont. Élete első tornagyőzelmét is 2009-ben aratta, 38 meccset megnyert, 23-at elveszített.

A csoportból a francia Aravane Rezai jutott tovább, a német Sabine Lisicki lett a második, Czink a harmadik.