Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Djokovics, Murray és Federer is elődöntős

2009.11.07. 08:47 Módosítva: 2009-11-07 08:47:46

A valenciai, 2,019 millió eurós tornán Fernando Verdasco óriási lépést tett, hogy ott lehessen a londoni ATP-vb-n. Elődöntőbe jutott, legnagyobb riválisai, Gilles Simon, illetve Bázelben Maric Cilic kiestek. A svájci városban Marco Chiudinelli élete első elődöntőjére készülhet, ráadásul Roger Federrel játszik.

Valenciában Fernando Verdasco, 2004 bajnoki folytatta menetelését, a hetedik kiemelt Tommy Robredót verve jutott az elődöntőbe. Verdascónak így maradt még esélye, hogy odaérjen a londoni ATP-világbajnokságra. Ami Verdasconak még sikerülhet, Gilles Simonnak már biztosan nem.

A francia Mihail Juzsnijtól kapott ki a negyeddöntőben. A világranglistán 23. orosz, aki karrierje ötödik ATP-elődöntőjére készülhet, honfitársával Nyikolaj Davigyenkoval találkozik majd. Andy Murray is simán jutott tovább, a spanyol Albert Montanést győzte le.

Bázelben Marin Cilic kikapott Radek Stepanektől, így a világranglista-13. Cilic már biztosan nem lehet ott Londonban. A cseh teniszező idén már két ATP-tornát megnyert, egyet elveszített, Cilic ellen aratta idei 44. győzelmét. Novak Djokovics lesz az elődöntőben az ellenfele, aki a svájci Stanislas Wawrinkát győzte le. Djokovics 13 ászt ütött a meccsen, az idei 69. győzelmét aratta, ami az egész férfimezőnyt figyelembe véve a legtöbb.

A másik ágon svájci elődöntő lesz, egyébként is hárman jutottak be a legjobb nyolcba. Roger Federer továbjutása papírforma, Marco Chiudinellié viszont nagy meglepetés. A 28 éves Chiudinelli csak a 73. a világranglistán, ATP-tornán még sosem jutott el a fináléig, vélhetően most sem fog. Elődöntőt is most játszik először. Meglepően könnyen, 61 perc alatt intézte el Richard Gasquet-t.