Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Kiverték Roger Federert Párizsban

2009.11.12. 07:50 Módosítva: 2009-11-12 07:50:53

Ami sikerült Rafael Nadalnak, az nem jött össze Federernek. A spanyol öt meccslabdát hárított és fordított a döntő szettben Nicolas Almagróval szemben. A világelső svácji viszont szettelőnyből kapott ki a világranglistán csak 49. Julien Benneteua-tól 3:6, 7:6(4), 6:4-re.

Rafael Nadal szó szerint a pokolból jött vissza. Az első szettet 6:3-ra elbukta, a másodikban Almagro 6:5-re és 40 semmire vezetett. Innen fordított előbb 7:6-ra Nadal, majd a döntő játszmát 7:5-re megnyerte.

Roger Federer egy óra 55 perc alatt kapott Julien Benneteau-tól, aki idén Kitzbühelben nyerte pályafutása harmadik ATP-tornáját. „Ez fantasztikus. Ez az emlék örökre megmarad bennem – mondta Benneteau – A közönség szeretete is csodás volt. Sose hittem, hogy át fogok élni ilyesmit."

Federernek nem megy a teniszezés Párizsban, az eddigi nyolc fellépése alkalmával rendszerint korai szakaszban búcsúzott a tornától, legjobb eredménye a negyeddöntőbe jutás volt, háromszor.

A 27 éves Benneteau ezt megelőzően kétszer játszott Federerrel, de mostanáig még szettet sem nyert ellene. Nem véletlenül nyilatkozott a szerdai összecsapás után úgy, hogy erre mindig emlékezni fog.

"Az ilyen pillanatokért küzdök egészen kicsi korom óta, s ezekért hozok áldozatokat" - tette hozzá.