Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Nadalt megint majdnem megverték Párizsban

2009.11.13. 08:11

Nicolas Almagro ellen mecslabdáról fordított, a nyolcaddöntőben Tommy Robredo már a győzelemről adogathatott, de Rafael Nadal mindkétszer felállt a padlóról. Érezhetően mentálisan rendben van spanyol, közben edzőjét a gutaütés kerülgeti a lelátón.

Nadal két óra húsz perc alatt jutott tovább, 6:3, 3:6 után 5:4-re még Robredo vezetett és a meccsért szervált. Nadal visszabrékelt és utána már nem veszített gémet, ezzel negyeddöntős az év utol ATP-1000-es tornán, ahol 2,75 millió dollár a tét. A spanyol 398. győzelmét aratta. Ha nyer, akkor 16. ATP World Tour-győzelmét aratja. Pont ennyi van Roger Federernek is és csak eggyel több Andre Agassinak. Nadal következő ellenfele Jo-Wilfried Tsonga lesz.

Andy Murray 23 perc alatt lerendezte az első szettet a torna 14. kiemeltje, Radek Stepanekkel szemben. Aztán érthetetlen módon visszaesett a skót és Stepanek előbb egyenlített, majd pályafutása során először legyőzte az esélyesebb Murrayt.

Utolsóként Juan Martin del Potro került be a negyeddöntőbe Az ötödik helyen kiemelt argentin játékos, a US Open idei bajnoka, csütörtök este Fernando Gonzalezen jutott túl úgy, hogy a utóbbi a második szett után térdfájdalmai miatt visszalépett. Az első játszmát a chilei teniszező nyerte meg rövidítésben, majd a másodikban hét mérkőzéslabdája is volt, mégis búcsúzni kényszerült.

A negyeddöntőbe csak két francia – Tsonga és Gael Monfils jutott – Arnaud Clément, Gilles Simon és a Federert verő Julian Benneteau is kiesett, igaz két párban egymással játszottak a hazai versenyzpk.