Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nadal kiesett Londonban

2009.11.26. 07:39 Módosítva: 2009-11-26 07:39:30

Robin Söderling után Nyikolaj Davigyenko is legyőzte Rafael Nadalt. Az orosz szerda éjszaka 6:1, 7:6(4)-re nyert. Ezzel már biztos, Nadal nem juthat az elődöntőbe.

Az első szett nagyon hamar elment, a másodikban végig fej fej mellett haladt a két teniszező, a rövidítésben Davigyenko bírta jobban idegekkel. Egy óra 47 perc alatt győzte le ellenfelét. Nadal érezhetően nem túl motiváltan érkezett a versenyre, sérülése óta még nem sikerült teljesen összeszednie magát.

„Az, hogy az ember kiesik ez bárkivel megtörténhet – mondta Nadal – ilyen a sport. Való igaz, hogy nem teljes önbizalommal érkeztem Londonba. Hiába küzdöttem, nem játszottam jól, sokat hibáztam. Ma ez a játék csak ennyire volt elég.”

Nadal teljesítménye a spanyol válogatott számára sem túl jó előjel, hiszen december 4-étől, Barcelonában Davis Kupa döntőt játszik Csehországgal, ott már nem szabad ennyit hibázni.

Eredmény, B csoport 2. forduló: Nyikolaj Davigyenko (orosz, 6.)–Rafael Nadal (spanyol, 2.) 6:1, 7:6(4).

Az állás: 1. Söderling 2 győzelem/0 vereség, 2. Davigyenko 1/1 (3-2), 3. Djokovics 1/1 (2-3), 4. Nadal 0/2. A csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe.