Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Del Potro-Davigyenko döntő lesz a Mesterek Kupáján

2009.11.29. 09:10 Módosítva: 2009-11-29 09:31:23

A világranglista 5. Juan Martin del Potro három játszmában legyőzte Robin Söderlinget a második elődöntőben, így az argentin vasárnap  a Roger Federert kiverő Nyikolaj Davigyenkóval találkozik a fináléban.

Az idén US Opent nyert Del Potro a szombaton késő este rendezett második elődöntőben három szoros szettben verte a svéd Robin Söderlinget.

Az első játszmát rövidítésben húzta be az argentin, a másodikat azonban 6:3-ra elveszítette, így következett a döntő szett. Söderling már 4:2-re is vezetett a harmadik játszmában, de Del Potro rövidítésre mentette a szettet, amelyet 7-3-ra meg is nyert, így ő lesz Davigyenko ellenfele a döntőben.

Az orosz teniszező az első elődöntőben három játszmában legyőzte a világelső Roger Federert, pedig a korábban lejátszott 12 egymás elleni találkozójuk mindegyikét a svájci sztár nyerte.

Eredmények, elődöntők

Juan Martin Del Potro (argentin, 5.)-Robin Söderling (svéd, 8.)
6:7 (1-7), 6:3, 7:6 (7-3)

Nyikolaj Davigyenko (orosz, 6.)-Roger Federer (svájci, 1.) 6:2, 4:6, 7:5