Serena Williams 82 500 dolláros pénzbüntetést kapott

2009.11.30. 17:03

82.500 dolláros pénzbüntetéssel és kétéves, felfüggesztett eltiltással sújtották Serena Williams amerikai teniszezőt, aki profi játékoshoz méltatlanul viselkedett a legutóbbi US Openen.

A jelenlegi világelsőt, 11-szeres Grand Slam-győztest akár ki is kitilthatják az amerikai nyílt bajnokságról, ha a következő két esztendőben a GS-tornák valamelyikén újabb botrányt okoz.

Az utóbbi évek meghatározó női játékosa a szeptemberi US Open elődöntőjében a későbbi győztes Kim Clijstersszel találkozott és a meccs botrányosan ért véget. A megnyert első játszma után a második szettben is a belga vezetett 6:5, 30-15-re, vagyis két labdára volt a sikertől, miközben riválisa adogatott. Az első szerva nem sikerült, a másodiknál a vonalbíró lábhibát jelzett. Így meccslabdához jutott Clijsters, de Serena rettenetesen kikelt magából. Az ütőjét rázva üvöltözött a bíróval, sértegette, még azt is mondta, hogy megöli. A vonalbíró felállt székéből, odament a vezetőbíróhoz, és elmondta, mi történt. Közben a torna főbírója, Brian Earley is a pályára ment. Serena Williams ekkor már azt jelezte, hogy nem mondott olyat, hogy megöli a vonalbírót.

„Nem mondtam ilyet! Komolyan gondolja?!” – fordult az amerikai játékos a megsértett vonalbíró felé. A bírói döntés alapján Serena ellenfele kapott egy pontot, de ez éppen elég volt, hogy megnyerje a találkozott. A hatalmas füttykoncert alatt Williams ledobta az ütőjét, átsétált a túloldalra és gratulált Clijstersnek.