Susányi Zsófia kiesett az Orange Bowl-on

2009.12.08. 10:30 Módosítva: 2009.12.08. 10:30

Tavaly a második, idén pedig már az első forduló a végállomást jelentette Susányi Zsófinak az Orange Bowl-on.

Az A-kategóriás keménypályás versenyen két Sávolt-tanítvány, Szávay Blanka és Bukta Ági már a selejtezőben kikapott, a harmadik, Susányi Zsófi pedig nem kiemelt versenyzőt kapott ugyan, de nagyon erős ellenféllel játszott – adta hírül a tennishungary.hu portál.

A mindössze 14 éves amerikai Madison Keys idén már a felnőttek között is legyőzött egy TOP100-ast, ami nem gyenge karrierkezdés és sajnos a 11. kiemelt Zsófi sem tudta megnehezíteni a dolgát, 6:2 6:3-ra kikapott.

Babos Tímea és Fucsovics Márton még nem játszott, a három búcsúzott lány pedig párosban nem indul, így hazaindultak.

A verseny egyébként egyike a legrégebbi junior tornáknak, 1962 óta rendezik és természetesen a világ korábbi és mostani legjobbjai is elindultak rajta, a győztesek között pedig olyan nevek szerepelnek, mint Vilas, Borg, Lendl, Wilander, Edberg, Courier, vagy Coria.

A verseny mezőnye minden évben vetekszik a GS mezőnnyel, így aztán nagyon nehéz itt nyerni, de aki a magasba tudja emelni a naranccsal teli tálat, az nagyon valószínű, hogy hamarosan a felnőttek között is a világ élvonalában találja magát.

Bulgakova Vasziliszának nem sikerült feljutnia a főtáblára a 10.000 dolláros havannai versenyen és szerencsés vesztes helyet sem sikerült szereznie, így csak egy magyarral, Argyelán Csillával folytatódik a keménypályás torna. Az 1101. helyen álló MTK-játékos azzal az izraeli Meir ellen kezd, aki a múlt héten Bulgakovát búcsúztatta a második fordulóban, Argyelán tehát most visszavághat. Amennyiben győzni tud, a 16 között az osztrák Summerer (915.) vagy a 7. kiemelt orosz Koroleva (652.) következik majd, a nyolc közé jutás pedig karriercsúcsnak számítana. A verseny után egyébként Argyelán Csilla hazajön, de sok ideje nem lesz pihenni, hiszen a hétvégén Székesfehérváron harcba száll majd az 1 millió forintos verseny győztesének járó trófeáért.