Nagy Kyra újra pályára lép Dubajban

2009.12.15. 07:59

Jani Réka nélkül kezdődött az év utolsó nagyobb női versenye, a 75 000 dolláros dubaji torna, mégsem kettő, hanem három magyar vesz részt a versenyen.

Jani végül nem ment el az Arab Emirátusokba selejtezni, helyette viszont ott van a rég nem látott Nagy Kyra, aki tavaly ugyanezen a versenyen fejezte be hosszú pályafutását, a helyiek azonban marasztalták és edzői állást ajánlottak neki – adta hírül a tennishungary.hu.

A selejtező végül nem lett tele, így Kyra is elindulhatott, a visszatérése pedig nem is sikerült rosszul 6:0, 6:4-re verte a görög Fafliut (888.), a következő fordulóban pedig azzal a 7. kiemelt horvát Jurakkal (340.) játszhat, akit 2003-ban Innsbruckban egyszer már le tudott győzni.

Amennyiben Nagy Kyrának sikerül feljutnia a főtáblára, ott csatlakozhat Marosi Katihoz és Kapros Anikóhoz, akik közül utóbbi a lehető legnehezebb ellenfelet kapta az első körben.

A világranglista 188. helyén álló magyar ugyanis az 1. kiemelt román Dulgheruval (51.) játszik. A román lány az idei egyik legnagyobb meglepetést produkálta azzal, hogy májusban a selejtezőből felkerülve megnyerte a varsói WTA versenyt, azóta azonban ilyen versenyeken nem nagyon megy neki, igaz a 75-100 000-es tornákon folyamatosan jó teljesítményt nyújt.

Nehéz lesz tehát Kapros dolga még akkor is ha idén egyszer már sikerült legyőzni a románt, még februárban a stockholmi 25 000-es versenyen.

Marosi dolga sem lesz egyszerű, neki ugyanis a cseh Vaidisova jutott, aki most ugyan csak a 186., de korábban a 7. is volt a világranglistán és még mindig csak 20 éves. Ha mindkét teniszezőnk nyer, egymással játszanak a nyolcaddöntőben

A mieink párosban sem voltak túl szerencsések a sorsolással, ugyanis épp egymás ellen kezdenek majd. Marosi a horvát Jurakkal állt össze, akivel nemrég Prerovban döntőt játszott, míg Kapros és Nagy Kyra párosa szabadkártyát kapott. Kaprosék tavaly az első körben estek ki, ahogy 2002-ben is, amikor a Fed Kupában is egymás oldalán játszottak.