Kapros is kiesett Dubajban

2009.12.17. 10:26

Nem sikerült az újabb bravúr Kapros Anikónak a 75 000 dolláros dubaji versenyen, cseh Nicole Vaidisovától két szettben, 7:5, 6:0-ra kikapott.

Kapros az első körben az 50. helyen álló 1. kiemelt Alexandra Dulgherut búcsúztatta, szerdán pedig a Marosi Katalint kiejtő Vaidisova volt az ellenfele. A cseh korábban a világranglista 7. helyén is állt, így a jelenlegi 187. helye kissé megtévesztő, Kaprosnak pedig nem sikerült legyőznie őt, 7:5, 6:0-ra kikapott. – írta a tennishungary.hu

"Sajnáltam nagyon a meccset. Az elején jól kezdtem, de aztán nem sikerült a végén megcsípni a vezetést. Kicsit elkeseredtem a másodikra és túl sokat vállaltam, és ezért többet rontottam, mint kellett volna és elmentek a gémek. Vaidisova szépen játszott és jól szervált. Eléggé lapos labdákkal játszik és ma délután bejöttek neki az elvállalt ütések. Úgy érzem, verhető ellenfél lehetett volna, csak sajnos nem sikerült a keddi formámat hoznom.”- mondta Kapros a meccs után.

Párosban Kapros Anikó és Nagy Kyra az első körben a Marosi, Jurak duó ellen lépett pályára, a magyar rangadón Marosiék voltak a jobbak, 6:1, 6:2-re nyertek.

„Katáék nagyon jól játszottak, mi pedig a kelleténél többet rontottunk, de mindannyian élveztük a meccset és legalább egy magyar még versenyben van.”

Marosiék csütörtökön a négy közé kerülésért a 3. kiemelt Dzehalevics, Fedak fehérorosz, ukrán párossal játszanak

„Annak nagyon örülök, hogy 200 alatt zárom az évet és már nagyon várom a Karácsonyt a családommal, de közben készülök majd az Ausztrál Open selejtezőjére és mellette lesz jópár vizsgám a TF-en is.” – tette még hozzá Kapros.

Az Australian Openhez kapcsoló hír még, hogy Babos Tímea, aki a juniorok között indul, az első kiemeltje lesz a női egyesnek, mivel a világelső francia, Kristina Mladenovic már a felnőttek között szerepel. Babos az egyetlen lány induló lesz, a fiúknál Fucsovics Márton és Zsiga Máté vesz részt a 2010-es szezon első Grand Slam-én.