Újabb magyar a női tenisz-világranglistán

2009.12.18. 09:30

Hétfőtől kezdve 12 magyar játékost jegyeznek a WTA-világranglistán, Bulgakova Vaszilisza felkerült a felnőttek rangsorára. Rohonyi Réka ezúttal nem szerzett pontot. A magyar női válogatott a 29., a férfi az 56. a rangsorban.

Az MTK 15 éves játékosa a nyári budapesti WTA verseny selejtezőjében kezdte meg a pontgyűjtést, majd az IDOM-on megrendezett 10 000 dolláros versenyen, illetve a két héttel ezelőtti kubai, ugyancsak 10 000-es tornán szerzett még hozzá, így meg van a három torna, ami alapfeltétele a világranglistára kerülésnek – írta a tennishungary.hu

Krocskó József tanítványa az 1016. helyen debütált és rögtön meg is előzte csapattársát, Argyelán Csillát, aki az 1068.

A legjobb fiatalok kezdenek beérni a felnőttek között is, ez eddig a legjobban Jani Rékának (257.) Babos Timinek (540.) sikerült, de Mikó Zsófia és Szávay Blanka is rendelkezik már WTA ponttal, Susányi Zsófia számára azonban ennek a megszerzése a jövő év célkitűzése lesz.

Október végén Portugáliában szerezte meg első WTA pontját Rohonyi Réka, az IDOM TC versenyzője most pedig Ecuadorban jutott újabb lehetőséghez.

A 19 éves magyar lány Ecuador fővárosában, Quitoban indult egy 10 000 dolláros versenyen és sikerült a főtábláról kezdenie a tornát, melyen mindössze hat világranglistával rendelkező játékos indult. Rohonyi az első körben a selejtezőből felkerült ukrán Jirnova ellen lépett pályára, de 6:2, 6:1-re kikapott.

A Fed- és a Davis-kupa sorozata is befejeződött, így elkészítették a legfrissebb rangsorokat. Női csapatunk a 29. helyen maradt, a 12. helytől kezdve semmi változás nincs a rangsorban, a legnagyobb vesztesek a franciák, akik a 6. helyről a 11. pozícióba csúsztak vissza. Fed Kupa csapatunk február elején Portugáliába látogat, ahol egy csoportgyőzelemmel vagy akár továbbjutással kiharcolhatna pár hely előrelépést.

A csapatról még nem sokat tudni, az azonban szinte biztos, hogy Czink Melinda nem vállalja, valamint az is majdnem biztos, hogy Babos Tímea ott lesz Cruz Quebradában az Ausztrál Open után.

A férfiak továbbra is az 56. helyen állnak az Euro/Afrikai Zóna II-es csoportjában maradással, amin jövőre Tallinnban kezdhetnek el javítani. Ha Kellner Ádám és Balázs Attila is egészséges lesz, akkor tulajdonképpen két elsőszámú játékossal tudunk majd kiállni, ami nagyban megkönnyítené a helyzetünket.