Susányi Zsófia nyerte az év utolsó versenyét

2009.12.28. 15:10

Az idei év utolsó, női I. osztályú versenyét Székesfehérváron rendezték. Ez volt a szezon legmagasabb összdíjazású tornája is egyben. Susányi Zsófia úgy nyert, hogy a sorozatban egyetlen szettet veszített csak.

Az 1 millió forintos Antalis Kupán nagyon erős mezőny jött össze. Ott volt az idei felnőtt bajnok Bukta Ágnes, a második Batta Lucia, a szinte minden versenyen induló Kovács Krisztina, az MTK-s Argyelán Csilla, valamint a fiatal tehetségek, Szlavikovics Szabina, Müller Réka, mégsem ők voltak a verseny esélyesei, hanem a junior világranglista 21. helyén álló Susányi Zsófia – közölte a tennishungary.hu

Sávolt Attila tanítványa első meccsén Sulyok Kata ellen még elvesztett ugyan egy szettet (2:6, 6:3, 6:3), de ez volt az utolsó elbukott játszma is egyben, a nyolc közé kerülésért 6:1, 6:2-re verte a 4. kiemelt Argyelán Csillát.

A negyeddöntőben megismétlődött az idei ob döntője, ezúttal viszont fordítva végződött, az 1. kiemelt Batta Lucia 6:2, 6:3-ra verte Bukta Ágnest, míg Susányi 6:1, 6:1-re Juhász Dianát győzte le. Az alsó ágon Müller Réka 6:3, 6:1 arányban volt jobb Szlavikovics Szabinával szemben, Kovács Krisztina 6:0 6:4-re verte Halász Klaudiát.

A döntőbe kerülésért Susányi 6:2, 7:6(5)-re legyőzte Battát, a másik ágon Kovács jutott a döntőbe. A fináléban aztán nem borult a papírforma, Susányi 6:4, 6:2-re megnyerte élete első hazai felnőtt versenyét, ezzel pedig feliratkozik majd a magyar női ranglistára is.