Valér
-2 °C
0 °C

Szávay Ágnes kiesett Brisbane-ben

2010.01.06. 08:25

Nem jutott a negyeddöntőbe a birsbane-i 220 ezer dolláros tornán Szávay Ágnes: szerda hajnalban nagyon sima, 6:3, 6:1-es vereséget szenvedett a viadal negyedik kiemeltjétől, a szlovák Daniel Hantuchovától.

Az első játszmában Hantuchovának öt bréklehetősége volt, amelyből kettőt érvényesíteni is tudott. Ez az előny elég volt, hogy megnyerje a játszmát, a két teniszező között már ekkor megmutatkozott a különbség. A szlováknak sokkal pontosabbak voltak az első és második szervapontjai, és a returnjátékban is eredményesebb volt.

Szávay Ágnes visszaüti a negyedik helyen kiemelt szlovák Daniela Hantuchova labdáját (Fotó: Dave Hunt)

Nem sikerült a feltámadás, a második szettben teljesen szétesett a magyar: ellenfele háromszor is elvette az adogatását, első szervái már csak 37 százalékosak voltak, bréklehetőséghez sem jutott. Hantuchova négyből háromszor került fogadóelőnybe.

A szlovák 70 perc alatt győzött, Szávay 30 WTA-ponttal és 2950 dollárral gazdagodott. Már csak Czink Melindának szurkolhatunk, aki egyesben és párosban is versenyben van Brisbane-ben.

"Passzív voltam, nem játszottam jól és izgultam. Riválisom végig remekül teniszezett. - mondta veresége után Szávay. - Csütörtökön repülök Sydneybe, ahol a selejtezőben kell megküzdenem a főtáblára jutásért".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!