Géza
6 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Czink 141 percre kényszerítette Henint

2010.01.07. 08:58

Nem sikerült a bravúr, Czink Melinda a negyeddöntőben 2 óra 21 perces csatában, öt meccslabdát hárítva 2:6, 6:3, 6:7(5) arányú vereséget szenvedett az egykori világelső Justine Henintől Ausztráliában.

A 20 hónap kihagyás után visszatért belga nagyon nehezen nyert, pedig az első szett nem így indult. Henin nem játszott tökéletesen, kettős brékelőnyét kihasználva 6:2-re nyert (nyolc gémből hatszor a fogadó nyerte az adogatást).

A második játszmában nagyot javult Czink adogatása, a szett egyetlen fogadóelőnye az övé volt, és Henin négy ásza ellenére 6:3-mal egyenlített.

czink2

A döntő játszmát a belga kezdte jobban, az elején brékelt és már 4:2-re is vezetett. Czink újra feltámadt, visszabrékelt, 4:4-nél utolérte ellenfelét. 6:6-ig mindenki hozta az adogatását, jött a rövidítés, amelyben az eddig 41 WTA-győzelemnél tartó Henin csak nagyon nehezen, 7-5-re tudott nyerni: 0-1-ről 4-1-re fordított, 6-3-nál három újabb meccslabdája volt, Czink az első kettőt még hárította, a harmadikkal - egy elütéssel - már nem tudott mit kezdeni. Czink a 77 percig tartó harmadik szettben összesen öt meccslabdát is hárított, de 2 óra 21 perc alatt a belga jutott az elődöntőbe.

A legjobb magyar teniszező így is remekül kezdte a szezont, két győzelme volt és párosban még versenyben van Ausztráliában (a spanyol Parra Santonja oldalán a Szávayékat búcsúztató ausztrál, orosz Rogyionova-testvérpárral játszik). Czink brisbane-i teljesítményéért 70 WTA-pontot és 5340 dollárt kapott.

"Pontosan ilyen mérkőzésekre van szükségem, még ha nem is ilyen hosszúakra - értékelt Henin a meccs után. - Tökéletes felkészülési meccsen vagyok túl, nem panaszkodhatok. Remek riválisokat győztem le, és Ana Ivanovics ellen is nagyszerű találkozóra számítok."