Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Czink párosban döntős Brisbane-ben

2010.01.07. 10:51

Az egyesben óriási csatában búcsúzó magyar teniszező nem sokkal a Henin-meccs után a spanyol Parra Santonja oldalán 6:2, 6:1-re győzte le az Anastasia Rodionova, Arina Rogyionova ausztrál, orosz duót és bejutott a torna döntőjébe.

Nagyszerű sikert aratott a magyar, spanyol kettős, az ellenfél eddigi két meccsén szettet sem veszített, gémekből is csak hetet.  Az első és a második játszmában is kétszer sikerült fogadóelőnybe kerülni, a vége nagyon sima lett, Czinkék 50 perc alatt jutottak a döntőbe.

czink

A Rogyionova-testvérpár idősebb tagja, Anastasia 2005-ben költözött Ausztráliába, tavaly decemberben kapta meg az állampolgárságot, párosban korábban már kétszer nyert WTA-tornát.

A másik ágon a cseh Andrea Hlavackova és Lucie Hradecka már elődöntős, a csehek az üzbég, tajvani kettős – a torna harmadik kiemeltje – Akgül Amanmuradova, Csan Jung-jan, illetve az orosz, kazah duó, Anasztaszija Pavljucsenkova, Galina Voszkobojeva meccs győztesével játszanak.

Czink pályafutása során kilenc ITF-viadalt nyert párosban, ez lehet az első WTA-sikere.