Clijsters-Henin döntő lesz Brisbane-ben

2010.01.08. 09:12

Az elődöntőben Kim Clijsters a német Andrea Petkovicot verte könnyedén, 6:4, 6:2-re, míg a Czink Melindát csak nagy csatában legyőző Justine Henin, a szintén korábbi világelső szerb, Ana Ivanovicson jutott túl hasonlóképp, Henin 6:3, 6:2-re nyert.

Létrejött az álomdöntő, amire a szervezők és a szurkolók is számítottak. Szombat hajnalban két egykori belga világelső, Kim Clijster és Justine Henin játssza a 220 ezer dolláros brisbane-i tenisztorna torna döntőjét.

A két kiválóság 1998 óta 22 meccsét játszott egymással, legutóbb a 2006-os wimbledoni torna elődöntőjében. Eddig Henin áll jobban, 12-10-re vezet. Ez lesz a 11. összecsapás, amikor a két játékos WTA-torna döntőben találkozik, Henin hétszer nyert, Cljsters 3-szor. A tíz döntőből három Grand Slam volt. Clijsters eddig 52-szer került fináléba, amelyből 35-öt megnyert. Ugyanez a mérleg Heninnél 57-ből 41 siker.

Az is eldőlt, hogy Czink Melinda és spanyol párja, Arantxa Parra Santonja ellenfele a párosok döntőjében a cseh Andrea Hlavackova, Lucie Hradecka duó lesz, amely a péntek hajnali elődöntőben 2:6, 6:4, 10-7-re győzte le a torna harmadik kiemeltjét, az üzbég Akgül Amanmuradova és a tajvani Csan Jung-jan kettőst.

Aucklandben, a szintén 220 ezer dolláros torna döntőjét a viadal első kiemeltje, Flavia Pennetta és a doppingvétség vádja alól tavaly decemberben felmentett belga, Yanina Wickmayer játssza. Wickmayer a harmadik kiemelt volt, de szabadkártyával indult a tornán. Pennetta pályafutása 18. döntőjére készül, eddig nyolcszor nyert, 2009-ben kétszer. Wickmayer négy döntőjéből kétszer győzött, tavaly ugyancsak kétszer.