Árpád
-2 °C
3 °C

Czink Melinda elbukta a párosdöntőt

2010.01.09. 14:51 Módosítva: 2010-01-09 14:51:57

Nem sikerült a bravúr, Czink Melindának továbbra is várni kell, hogy megszerezze első WTA-párosgyőzelmét. A 220 ezer dolláros brisbane-i torna döntőjében a spanyol Arantxa Parra Santonjával az oldalán 6:2, 6:7(3), 4-10-re kikapott a cseh Andrea Hlavackova, Lucie Hradecka kettőstől.

Czinkék kezdték a meccset, és semmire hozták az adogatásukat, aztán a csehek ha nehezen is, de egyenlítettek. 3:2-ig mindkét páros hozta az adogatását, ekkor Czinkék semmire nyerve kerültek fogadóelőnybe. Fölényben játszottak, de a második adogatásuk elég gyenge volt, kétszer kettőshibát is vétettek. 23 perc játék után, 5:2-es vezetésnél már az első szettért fogadott a magyar, spanyol duó, amit valamivel kevesebb, mint félóra játék után 6:2-re meg is nyert.

A második játszmában az egyre pontosabban játszó Czink, Parra Santonja kettős 2:1 után brékelt harmadszor a meccs során, nagy különbség volt a megszerzett pontokban is. A meccs ezen szakaszában 42-24 volt a mutató Czinkék javára, akik 3:1 után visszaestek és négy gémet buktak egymás után. Viszont sikerült gyorsan összekapni magukat és 5:5-nél utolérték ellenfelüket, pedig a cseheknek három labdájuk volt az egyenlítéshez.

czink melinda

6:5-nél már Czinkék fogadhattak a meccsért, de a csehek semmire hozták az adogatásukat, így rövidítés következett. 2:0-ra, majd 4:2-re is vezetett a Hlavackova, Hradecka kettős végül 7-3-ra nyert, és 1 óra 11 perc játék után egyenlített.

A szuper tie-breaket is a csehek kezdték jobban, 4-2-re húztak el és végig 2-3 ponttal vezettek. 6-4 után már pontot sem nyert a magyar, spanyol kettős, amely végül 82 perc játék után 10-4-re veszített.

Nem sikerült a bravúr Czink Melindának, aki soha nem nyert még WTA-tornán párosdöntőt. Korábban kilenc ilyen ITF-tornát nyert, legutóbb 2009-ben Las Vegasban, a cseh Renata Voracovával az oldalán. A győztes pár 11 ezer, a vesztes 5750 dollárt oszthat el. Hlavackova az ötödik, Hradecka a nyolcadik páros sikerének örülhetett.

Eredmény, Brisbane, női páros döntő: Andrea Hlavackova, Lucie Hradecka (cseh)-Czink Melinda, Arantxa Parra Santonja (magyar, spanyol) 2:6, 7:6(3), 10-4.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?