Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két meccslabdáról fordított Davigyenko Nadal ellen

2010.01.09. 19:48

Méltán rászolgált a sikerre Nyikolaj Davigyenko, hiszen a világ két jelenleg legjobb teniszezőjét is legyőzte Dohában. Az elődöntőben Roger Federert, a fináléban pedig Rafael Nadalt. Két meccslabdáról fordított és 2 óra 43 perc alatt nyert 0:6, 7:6(8), 6:4-re.

Pályafutása során ötödször, megint csak kemény borításon verte az orosz Nyikolaj Davigyenko Rafael Nadalt. Pedig a meccs nem így kezdődött. Az első szettben a spanyol 6:0-ra lemosta ellenfelét. A folytatásban, a rövidítésben Nadalnak két meccslabdája is volt, de Davigyenko mindent hárított, majd egyenlített. A döntő játszmában Nadal már 3:1-re is vezetett, de az orosz megint fordított és végül 6:4-re nyerni tudott.

Davigyenko hatodszor indult Dohában, de eddig csak háromszor az elődöntőig tudott eljutni. Most nyert, karrierje 20. tornagyőzelmét aratta. A világranglistán 6. orosz a torna harmadik kiemeltje volt. Sikere 185 850 dollárt és 250 ATP-pontot ért.