Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szávay kiverte az egykori világelsőt

2010.01.11. 08:51

Bravúrral kezdte idei második tornáját Szávay Ágnes, a sydney-i 600 ezer dolláros torna első fordulójában 5:7, 6:1, 7:5-re verte a korábbi világelső szerb Jelena Jankovicsot. Czink Melinda kissé fáradtan játszott és két sima szettben, 6:4, 6:2-re kikapott az argentin Gisela Dulkotól Hobartban.

A torna selejtezőjében három meccset nyerő Szávay az első és a döntő játszmában nagyon szoros meccset játszott a szerbbel, a másodikban háromszor is brékelte Jankovicsot.

A döntő szettben 3:1-re és 4:2-re is vezetett már, de Jankovics 4:4-nél egyenlített. 5:5 után a magyar könnyen hozta a szervagémjét, a végjátékban pedig elvette ellenfele adogatását, 2 óra 37 perc alatt nyert.

Rengeteg hibával játszottak mindketten, a meccsen összesen 17 brék és ugyanennyi kettőshiba volt, a második szervák hatékonysága 30% körül mozgott.

Szávay továbbra is veretlen Jankoviccsal szemben, 2007 után másodszor is legyőzte, dícséretes, hogy szetthátrányból fordítva tudott nyerni. A tavalyi Roland Garros óta, amikor Venus Williamst verte, most tudott megint top10-es játékost legyőzni. A következő fordulóban a francia Aravane Rezai lesz az ellenfele.

"Ez volt az első meccsem ebben az idényben és egy kicsit izgultam - vallotta be a találkozó után Jankovic. - Próbáltam a legjobbamat nyújtani, de nem játszottam jól. Nem tudtam úgy megütni a labdákat, ahogy szerettem volna, és a szervám sem működött igazán. Néhány dolgot rendbe kell raknom a játékomban. Remélem, legközelebb jobban teljesítek."

Czink Melindának nem ment ilyen jól Hobartban a világranglistán eggyel előtte álló argentin Gisela Dulko ellen. Bár az első szettben még 1:3-ról 4:3-ra fordítani tudott, ellenfele három gémet nyert egymás, így a szettet is 6:4-re. A második szettben Czink megint az elején bukta el az adogatását, Dulko 5:2-nél már a meccsért adogatott és 70 perc alatt le is győzte Czinket, akinek így nem sikerült megismételnie tavaly bravúrját, amikor itt a negyeddöntőig jutott.