Szávay idén hétből öt meccset megnyert

2010.01.12. 16:16

Szávay Ágnes úgy érzi, az utóbbi évek egyik legjobb szezonkezdetén van túl, annak ellenére, hogy kétszettes mérkőzésen vereséget szenvedett kedden Aravane Rezai-től, így nem jutott be a negyeddöntőbe a sydneyi keménypályás tenisztorna 600 ezer dollár összdíjazású női versenyében.

„Sajnálom, hogy nem sikerült ma nyernem, de úgy érzem, hogy nem sokon múlott a meccs" - nyilatkozta saját honlapján a 21 esztendős játékos. Nem szabadott volna brékelőnyöket adnom neki, talán akkor másképp alakul a mérkőzés. Az igazság az, hogy nagyon fáradt vagyok, mintha ma jött volna ki rajtam az összes eddigi meccs fáradalma. Sajnos, sokkal több ki nem kényszerített hibát ütöttem, mint tegnap és a szerváim sem jöttek be rendesen. Összességében azonban nem vagyok elkeseredve, az utóbbi évek egyik legjobb szezonkezdetén vagyok túl és örülök, hogy hét meccsből ötöt megnyertem. Egy nap pihenőt kapok, azután elkezdünk készülni az Australian Openre”.

Hasonló módon vélekedett Karl-Heinz Wetter, Szávay edzője is: „Ági egy nagyon jó versenyen van túl - mondta az osztrák tréner. Öt kemény mérkőzést játszott és összesen 11 és fél órát töltött a pályán 36 fokos melegben. Minden mérkőzésen egyre jobban és jobban játszott. A tegnapi Jankovics elleni találkozó mind mentálisan, mind pedig tenisz tekintetében első osztályú volt. Jól tudott koncentrálni a döntő pontoknál és ez nagyon fontos. Rezai ellen sajnos már nem volt olyan erős és az ütései sem voltak elég kemények ahhoz, hogy meg tudja nyerni a meccset, bár csak kicsin múlott a siker. A mai meccsen érezte a selejtezős küzdelmeket és természetesen a tegnapi háromórás meccset. Elégedett vagyok a sydney-i szereplésével és remélem ez csak jobb lesz hétről hétre. Ági akarata és felkészültsége megvan, hogy minél jobb legyen. Valószínűleg csütörtökön utazunk tovább Melbourne-be.”

A világranglistán 40. helyezett magyar játékos a selejtezőben három összecsapást nyert meg, majd a főtábla első fordulójában, hétfőn a korábbi világelső szerb Jelena Jankovicson is túljutott, kedden viszont már nem tudta folytatni jó sorozatát a rangsorban 27. francia ellenfelével szemben.