Babos Tímea döntőt játszik Ausztráliában

2010.01.19. 10:11

Életében először utazott Ausztráliába Babos Timea, a junior világranglista 2. helyén álló magyar játékos, aki az első versenyen máris bekerült a fináléba.

Idén kettőről egyre csökkentették az Ausztrál Open felvezető versenyeinek számát, csak a traralgoni 1-es kategóriás tornán készülhetnek fel a fiatalok az idei első Grand Slamre.

A körülmények ideálisak, 24 keménypályán játszanak fiatalok. A 64-es tábla első három meccsén szettet sem vesztett, majd a négy közé kerülésért egyet már igen, kedden pedig a döntőbe jutásért játszott a 72. helyen álló szlovák Chantal Skamlova ellen – írta a Tennishungary.hu

A meccs ezúttal csak 2 óra 15 percig tartott – tegnap majdnem négy órán keresztül küzdött az orosz Putincevával –, a vége pedig 6:3, 4:6, 6:4 lett, így Babos idei első versenyén máris döntőt játszhat, a fináléban pedig japán ellenfele lesz.

A 6. kiemelt Szacsie Isizu jelenleg a 7. a világranglistán, a felnőttek között a 469., tehát megelőzi Babost, ráadásul nemrég megnyert egy A kategóriás mexikói versenyt, és az ausztráliai torna elődöntőjében a 4. helyezett orosz Eddie Herr-győztes, Roland Garros finalista Gavrilovát győzte le három szettben.

Babos eddig kétszer játszott egyéniben a japán ellen, mindkétszer tavaly, Oszakában és Nagojában és még szettet sem vesztett ellene. Párosban egyébként a magyar lány a chilei Silva oldalán a nyolc között 3:6, 6:2 10-7-re kapott ki az 5. kiemelt Zanevszka, Zanievska ukrán, lengyel duótól.