Szávay a 2. körben az Australian Openen

2010.01.20. 06:51

Szávay Ágnes könnyedén intézte el a kanadai Stephanie Duboist 6:3, 6:2-re, míg Czink Melinda nagy csatában, három szettben 5:7, 7:6(5), 7:9-re kikapott a svájci Stefanie Vögelétől és az első körben kiesett az Australian Openen.

Szávay és kanadai ellenfele soha nem jutott még túl az első fordulón Melbourne-ben, erre most inkább a magyarnak volt esélye, aki idén jó formában kezdte a szezont, míg Dubois csak a 104. helyen állt a torna előtt. 2:2-ig mindenki hozta az adogatását, ekkor Szávaynál jött az első fogadóelőny.

A kanadai rögtön vissza is vette, 4:3 után megint sikerült brékelni, sőt, 5:3-nál már a szettért fogadott Szávay, harmadszor is elvette ellenfele adogatását és 44 perc alatt hozta az első játszmát, amelyben jól adogatott, és csak két ki nem kényszerített hibája volt.

Stephanie Dubois
Stephanie Dubois

A másodikban 2:0-ra elhúzott, Dubois még egyenlített, de innen Szávay négy gémet nyert egymás után. Az utolsóban a kanadai adogatásánál három meccslabdája is volt, az elsőt behúzta, így 76 perc alatt nyert 6:3, 6:2-re, karrierje során először jutott be az Australian Open második fordulójába, következő ellenfele a 16. kiemelt kínai Li Na lesz.

"Az elején nagyon izgultam, aztán egyre jobban belejöttem, éreztem a labdát, a pályát, jól ment a játék. Annak különösen örülök, hogy sokat javult a szervám, és összesen csak egy kettőshibát vétettem. Jól érzem magam a bőrömben!" - mondta győzelme után Szávay.

Czinknek nem ment ilyen jól a játék, de ellenfele, Vögele is rengeteget hibázott. Az első játszmában alig akadt olyan szervajáték, amit az adogató nyert volna, a svájci például 4:4-nél hozta az elsőt. Czink megint brékelt, 5:5-re egyenlített, de nem tudott élni a lehetőséggel, ötödször bukta el az adogatójátékát, Vögele pedig 56 perc alatt megnyerte a játszmát.

Czink Melinda nagy csatában kapott ki
Czink Melinda nagy csatában kapott ki

A másodikban Czink összekapta magát és 3:0-ra, majd 5:1-re is elhúzott, de ebből sem lett könnyű szett, mert továbbra is rettenetesen sok hibát vétett a magyar. Vögele kiegyenlített és végül rövidítésre mentette a játszmát, amelyben 5-5-ig fej fej mellett haladtak, de az utolsó két labda Czinké volt.

A döntő játszmában már jobban ment az adogatójáték mindkettőjüknek, 5:4-es Vögele-vezetésig mindenki hozta a sajátját. Ezután Czink nyert két játékot, nagyon közel került a győzelemhez. 6:5-nél és 7:6-nál is lehetősége volt, hogy kiszerválja a meccset, de nem tudott élni vele, ami megbosszulta magát, 3 óra 3 perc alatt 9:7-re kikapott. Czink 17 kettőshibát és 34 ki nem kényszerített hibát vétett, így a vereségért leginkább saját magát okolhatja.