Jól kezdték az évet a férfi teniszezőink

2010.01.21. 15:15 Módosítva: 2010.01.21. 15:15

Balázs Attila, Kellner Ádámmal kiegészülve a héten Mallorcán versenyez, az első körön mindketten túljutottak. Zsiga Máté junior tornát nyert Venezuelában, Kolumbiában pedig már két kört ment. Arn Gréta Floridában versenyez.

Arn Gréta javított Floridában. A múlt héten egy 25 ezer dolláros verseny első fordulójában egy selejtezőből érkezett amerikaitól kapott ki. A héten Lutz-ban hasonló helyzet fordult elő, de ezúttal sikeresebb volt a 234. helyen álló magyar. Két játszmában, 6:2, 6:2-re győzte le az amerikai Amanda Finket.

Második hete Spanyolországban szerepel Balázs Attila. A legjobb, 307. helyen álló magyar teniszező a múlt héten Menorcán az elődöntőig jutott, amiért 5 ATP-pontot gyűjtött. A héten pedig már Kellner Ádámmal kiegészülve Mallorcán versenyez. Az első fordulóban a két játszmában, 6:4, 6:2-re verte a spanyol Cesar Ferrer-Victoriát. Kellner Ádám valamivel nagyobb csatában, de szintén két játszmában (7:6, 6:3) verte az olasz Francesco Piccarit.

A következő körben Balázs a francia Gilles De Sousával játszik, akit egy hete már megvert, níg Kellner ellenfele az ugyancsak francia Maxime Teixeira lesz. Balázs Attila egyébként a torna 3., míg Kellner a negyedik kiemeltje.

Remekül kezdődött egyébként az év a magyar férfiak számára. Zsiga Máté amerikai túrára indult. Előbb Costa Rica-ban a 16 között esett ki, majd egy hete Venezuelában már tornát nyert. A 17 éves szegedi a döntőig még szettet sem veszített és ezt a fináléban is megismételte. Ezzel ötödik tornagyőzelmét aratta.

Zsiga a héten Kolumbiában versenyez. A torna első kiemeltje és az első két kört már sikerrel vette, egy dán és egy olasz versenyzőt vert. A nyolc közé jutásért a viadal 13. kiemeltje, Alexander Petrone lesz az ellenfele.