Árpád
-2 °C
3 °C

Szávay két meccslabdáról kapott ki

2010.01.21. 07:06

Szávaynak a 6:3-ra nyert első szett után a másodikban 5:4-es vezetésnél két meccslabdája is volt. Innen fordított a 16. kiemelt kínai Li Na és 136 perc alatt nyert 3:6, 7:5, 6:2-re az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének második fordulójában, ezzel 32 közé jutott Melbourne-ben.

Szávay másodszor játszott a kínaival, másodszor is kikapott tőle, pedig nagyon jól indult a meccs. Az első szettben a magyar koncentráltan és pontosan adogatva pillantok alatt 2-0-ra, majd 4:0-ra húzott el, kettős brékelőnybe került. 5:1-nél már a játszmát is behúzhatta volna, ekkor feljött Li, de csak szépíteni tudott, 36 perc alatt 6:3-mal végeztek.

tenisz szávay 0121 K EPA20100121003

A másodikban is gyorsan brékelőnybe került a magyar, de Li 3:3-nál egyenlíteni tudott. 5:4-es Szávay-vezetésnél Li a meccsben maradásért adogatott, a magyar teniszezőnek két meccslabdája is volt, ezeket azonban nem tudta kihasználni. Li egyenlített, majd fordított (Szávay három játszmalabdát is hárított, de a negyediket nem tudta), 98 percnyi játék után kiegyenlítette szetthátrányát.

A döntő szettben elfogyott a lendület. A második kettőshibával egyből brékelőnybe került Li, majd sokkal pontosabban adogatva 4:0-ra húzott el. Szávay a harmadik játszmában ekkor nyerte először az adogatását. Csak 5:2-ig tudott zárkózni, jött Li és kiszerválta a meccset. A kínai két óra és 16 perc alatt nyert a végére már teljesen elfáradó Szávayval szemben.

Ahogy tavaly, idén is második körben fogytak el a magyarok az Australian Openen, párosban Szávay és Czink Melinda is bizonyíthat még.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?