Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szávay párosban a 32 közé jutott Melbourne-ben

2010.01.21. 09:40

Az egyesben elszenvedett második fordulós vereséget követően Szávay Ágnes az olasz Roberta Vincivel az oldalán párosban nyert az első körben a fehérorosz Olga Govorcova, Tatyjana Pucsek duóval szemben 7:5, 6:4-re, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A csütörtöki mérkőzésen, amely a legjobb 32 közé jutásért zajlott, a viadal honlapja alapján Szávayiék 2:5-ről fordítva nyerték meg az első szettet, majd a második játszmát simán kézben tartva, gyorsan a mérkőzést is besöpörték. Ezzel készülhetnek a második fordulóra, amelyben a Vera Dusevina, Anastasia Rodionova orosz, ausztrál vagy a Nagyja Petrova, Samantha Stosur ötödikként rangsorolt orosz, ausztrál kettőssel találkoznak.

Párosban még az egyesben szerdán búcsúzott Czink Melinda is érdekelt, aki a dél-afrikai Natalie Grandinnal a Sabine Lisicki, Aravane Rezai német, francia kettőssel csap össze csütörtökön.

Női egyesben mindkét Williams a harmadik fordulóba jutott, Serena és Venus is könnyedén nyert.

A férfiaknál a 2006-ban döntőt játszó ciprusi Markosz Bagdatisz, valamint a publikum első számú kedvence, a 2005-ös finalista Lleyton Hewitt is bejutott a legjobb 32 közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, és a következő körben egymással találkoznak.

Az összecsapást Hewitt várhatja pihentebben, miután ő három szettben nyert az amerikai Donald Young ellen, míg Bagdatisz kétszettes hátrányból fordítva diadalmaskodott a 17. helyen kiemelt spanyol David Ferrer felett.

A második fordulóban nem izzadt meg különösképpen a harmadik helyen rangsorolt szerb Novak Djokovics, valamint az orosz Nyikolaj Davigyenko (6.) sem.

Eredmény, női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Szávay Ágnes, Roberta Vinci (magyar, olasz)-Olga Govorcova, Tatyjana Pucsek (fehérorosz) 7:5, 6:4