Szávay párosban a 32 közé jutott Melbourne-ben

2010.01.21. 09:40

Az egyesben elszenvedett második fordulós vereséget követően Szávay Ágnes az olasz Roberta Vincivel az oldalán párosban nyert az első körben a fehérorosz Olga Govorcova, Tatyjana Pucsek duóval szemben 7:5, 6:4-re, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A csütörtöki mérkőzésen, amely a legjobb 32 közé jutásért zajlott, a viadal honlapja alapján Szávayiék 2:5-ről fordítva nyerték meg az első szettet, majd a második játszmát simán kézben tartva, gyorsan a mérkőzést is besöpörték. Ezzel készülhetnek a második fordulóra, amelyben a Vera Dusevina, Anastasia Rodionova orosz, ausztrál vagy a Nagyja Petrova, Samantha Stosur ötödikként rangsorolt orosz, ausztrál kettőssel találkoznak.

Párosban még az egyesben szerdán búcsúzott Czink Melinda is érdekelt, aki a dél-afrikai Natalie Grandinnal a Sabine Lisicki, Aravane Rezai német, francia kettőssel csap össze csütörtökön.

Női egyesben mindkét Williams a harmadik fordulóba jutott, Serena és Venus is könnyedén nyert.

A férfiaknál a 2006-ban döntőt játszó ciprusi Markosz Bagdatisz, valamint a publikum első számú kedvence, a 2005-ös finalista Lleyton Hewitt is bejutott a legjobb 32 közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, és a következő körben egymással találkoznak.

Az összecsapást Hewitt várhatja pihentebben, miután ő három szettben nyert az amerikai Donald Young ellen, míg Bagdatisz kétszettes hátrányból fordítva diadalmaskodott a 17. helyen kiemelt spanyol David Ferrer felett.

A második fordulóban nem izzadt meg különösképpen a harmadik helyen rangsorolt szerb Novak Djokovics, valamint az orosz Nyikolaj Davigyenko (6.) sem.

Eredmény, női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Szávay Ágnes, Roberta Vinci (magyar, olasz)-Olga Govorcova, Tatyjana Pucsek (fehérorosz) 7:5, 6:4