Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Cilic Roddickot is keverte az Ausztrál Openen

2010.01.26. 09:18

A 22 éves Marin Cilic karrierje során először játszhat Grand Slam elődöntőt, miután hatalmas csatában, öt szettben legyőzte az amerikai Andy Roddickot, aki tavaly az elődöntőig jutott. Cilic négy és fél óra alatt nyert 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3-ra az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében.

Két szettes hátrányból jött vissza Andy Roddick, de fordítani már nem tudott. A világranglistán hetedik amerikai az ötödik játszmában már 4:1-es hátrányba került Ciliccsel szemben. 5:2-nél a meccsben maradásért még könnyen hozta adogatását, de aztán Cilic kiszerválta a meccset, pályafutása során először jutott ilyen rangos torna elődöntőjébe.

A horvát miután kiverte a tavaly US Open bajnokát, Juan Martin Del Potrót, Roddickkal is végzett. Az amerikai eddig négyszer játszott elődöntőt Melbourne-ben

Marin Cilic GS-tornán elért eddigi legjobb eredménye egy negyeddöntő volt. A horvátnak az ausztrál Bob Brett az edzője aki korábban, többek között, Boris Becker, Goran Ivanisevic szakmai munkáját is irányította.

A két teniszező harmadszor találkozott, ezzel a sikerrel Cilic már 2-1-re vezet. A döntőbe jutásért az Andy Murray-Rafael Nadal meccs győztesével játszik.