Federer elődöntős Melbourne-ben

2010.01.27. 10:01 Módosítva: 2010.01.27. 10:07

Szetthátrányból fordított Roger Federer Nyikolaj Davigyenko ellen, a svájci 12 gémet nyert egymás után és a 25. Grand Slam-elődöntőjére készülhet. A 156 percig tartó meccset 2:6, 6:3, 6:0, 7:5-re nyerte meg.

Bár az első játékot Roger Federer nyerte, Nyikolaj Davigyenko lendült bele jobban. Öt gémet nyert egymás után és nagyon gyorsan meglett a szettgyőzelem is. Az orosz sokkal pontosabban adogatott és lényegesen több nyerő ütése volt.

Davigyenko a második játszmában is jobban kezdett, brékkel 2:1-re, majd 3:2-re is vezetett. Ekkor valami történhetett, mert míg Federernek minden sikerült, addig Davigyenko rettenetesen sokat hibázott. A svájci világelső tizenkét gémet nyert egymás után, amivel előbb 6:3-ra megfordította a második szettet, majd 6:0-ra megnyerte a harmadikat.

A negyedik játszma harmadik játékát hozta hosszú idő után először Davigyenko, ráadásul fogadóelőnybe került és 3:3-nál érte utol Federert, aki aztán egy brékkel 5:4-re vezetett megint és a meccsért adogathatott, a labdája is meg volt hozzá, de Davigyenko visszabrékelt.

6:5-nél, egy újabb brékkel megint Federernek volt lehetősége a meccsért adogatni, ezúttal három meccslabdája volt, az elsőt be is ütötte. A 25. Grand Slam elődöntőjére készülhet, a Djokovics-Tsonga meccs győztese ellen folytatja.

Federer tizenharmadszor verte Davigyenkot és visszavágott az idei, dohai vereségért.