Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Murray a férfi egyes első döntőse

2010.01.28. 13:15 Módosítva: 2010-01-28 13:13:22

Andy Murray pályafutása második GS-döntőjére készülődhet, miután szetthátrányból fordítva 3:6, 6:4, 6:4, 6:2-re verte a végére lépni is alig tudó horvát Marin Cilicet. A skót a Federer-Tsonga meccs győztesével játssza a finálét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, 1977 óta ő az első brit, aki eljutott az Australian Open döntőjébe.

Az első szettben Cilic 2:2 után kettős brékelőnybe került és viszonylag könnyen nyert. Murray ekkor még sokat hibázott, játéka a második játszmára viszont jelentősen feljavult.

2:2-ig megint fej-fej mellett haladtak, Murray került előbb brékelőnybe, a szett végéig megőrizte, 6:4-gyel egyenlített. A következő játszmában már sokkal hamarabb, a harmadik játékban elvette a horvát adogatását, de Cilic azonnal visszabrékelt.

3:3-nál megint két bréklabdája volt Murraynek, az elsőt hozta, csakúgy, mint az adogatását is, amellyel már a szettért fogadott, ezt még Cilic nyerte.

A horváton ekkor már érezhető volt a fáradtság, Roddickon kemény, ötszettes meccsen jutott túl, míg Murray lényegesen pihentebb volt, neki csak két és fél játszma kellett a megsérülő Nadal legyőzéséhez.

A negyedik szett Cilic-adogatógémmel kezdődött, utána szétesett a horvát játéka, már nem tudta befutni a labdákat, ziccereket vágott a hálóba, míg Murray lehetetlen szituációkat oldott meg sikeresen. Öt játékot nyert egymás után, 5:1-nél már a döntőért fogadott. Ezt még - ha nehezen is - hozta Cilic. A horvát már lépni is alig tudott, Murray könnyedén kiszerválta a meccset, 47. GS-győzelmét aratva várhatja a Federer-Tsonga meccset és a vasárnapi döntőt.

Murray a 2008-as US Open után másodszor készülhet Grand Slam-döntőre, Melbourne-ben ez az eddigi legjobb eredménye, mint ahogy Cilicnek is, aki egyébként még soha nem jutott ilyen messzire GS-tornán.