Babosnak megint nem sikerült GS-t nyerni

2010.01.29. 09:18

Kikapott a Babos Tímea, Gabrila Dabrowski magyar, kanadai kettős az ausztrál nyílt teniszbajnokság lány párosának döntőjében. A szlovák Jana Cepelova, Chantal Skamlova duó 64 perc alatt 7:6(1), 6:2-re nyert.

Jól kezdett a Babos, Dabrowski kettős, aztán a szett felénél érthetetlen módon szétesett a játéka. 2:1 után brékelőnybe kerültünk, bár a szlovákok egyből visszavették, újabb fogadóelőnnyel és egy remek adogatással 5:2-re vezettünk. Ezután valamiért semmi nem jött össze. A szlovák kettős négy gémet nyert egymás után, és csak rövidítésre sikerült menteni a szettet. Ebben megint Cepelova Skamlova kettős volt a jobb, Baboséknak egyetlen labdamenetet sikerült nyerni.

Borzasztón kezdődött a második szett. Pillanatok alatt négy gémet nyert a szlovák kettős. Utána egyik páros sem tudta hozni az adogatását – Baboséknak a második szettben egyszer sem sikerült – és alig több mint egy óra játék után a Jana Cepelova, Chantal Skamlova duó megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság lány páros döntőjét.

Babos Tímea tavaly a Roland Garroson jutott el a fináléba, de ott sem sikerült a győzelem. Melbourne-ben legutóbb 2000-ben, Kapros Anikónak sikerült nyerni. Legutóbbi Grand Slam siker pedig Szávay Ágnes nevéhez fűződik, aki 2005-ben a Roland Garroson és Wimbledonban is párosban nyert, mindkétszer Viktorija Azarenkával. Az utóbbin egyesben is első lett.

Babos Tímea, Gabriela Dabrowski (magyar, kanadai, 1.)-Jana Cepelova, Chantal Skamlova 6:7(1),