Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Babosnak megint nem sikerült GS-t nyerni

2010.01.29. 09:18

Kikapott a Babos Tímea, Gabrila Dabrowski magyar, kanadai kettős az ausztrál nyílt teniszbajnokság lány párosának döntőjében. A szlovák Jana Cepelova, Chantal Skamlova duó 64 perc alatt 7:6(1), 6:2-re nyert.

Jól kezdett a Babos, Dabrowski kettős, aztán a szett felénél érthetetlen módon szétesett a játéka. 2:1 után brékelőnybe kerültünk, bár a szlovákok egyből visszavették, újabb fogadóelőnnyel és egy remek adogatással 5:2-re vezettünk. Ezután valamiért semmi nem jött össze. A szlovák kettős négy gémet nyert egymás után, és csak rövidítésre sikerült menteni a szettet. Ebben megint Cepelova Skamlova kettős volt a jobb, Baboséknak egyetlen labdamenetet sikerült nyerni.

Borzasztón kezdődött a második szett. Pillanatok alatt négy gémet nyert a szlovák kettős. Utána egyik páros sem tudta hozni az adogatását – Baboséknak a második szettben egyszer sem sikerült – és alig több mint egy óra játék után a Jana Cepelova, Chantal Skamlova duó megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság lány páros döntőjét.

Babos Tímea tavaly a Roland Garroson jutott el a fináléba, de ott sem sikerült a győzelem. Melbourne-ben legutóbb 2000-ben, Kapros Anikónak sikerült nyerni. Legutóbbi Grand Slam siker pedig Szávay Ágnes nevéhez fűződik, aki 2005-ben a Roland Garroson és Wimbledonban is párosban nyert, mindkétszer Viktorija Azarenkával. Az utóbbin egyesben is első lett.

Babos Tímea, Gabriela Dabrowski (magyar, kanadai, 1.)-Jana Cepelova, Chantal Skamlova 6:7(1),