Szávay most is az elődöntő előtt esett ki

2010.03.06. 08:18

A világranglista 31. helyén álló Szávay Ágnes idei harmadik negyeddöntőjét is elveszítette, Moterreyben nagy csatában, 139 perc alatt kapott ki a nála két hellyel jobban rangsorolt szlovák Dominika Cibulkovától.

A szlovák versenyzővel a tavalyi párizsi nyílt bajnokságon találkozott, és Venus Williams legyőzése vélhetően sokat kivett belőle, mert a szlovák simán verte. Pályafutása alatt először, mert addig háromszor kikapott a magyartól.

Szávayt a mexikói Monterreyben az ötödik helyen emelték ki, két német riválisát egyaránt három szettben búcsúztatta, tehát gyengébbek ellen is hullámvölgybe került.

A szlovák ellen sem történt másként, az első szettben még tökéletesen adogatott, 3:3 után már csak ő nyert gémet, így az első játszma is az övé lett.

A 20 éves magyar agresszivitása eltűnt a folytatásra, különösen 2:2 után, a szervái sem voltak olyan pontosak, és 6:3-mal egyenlített Cibulkova.

A harmadik szettben küzdött a magyar, a rögtön elveszített adogatójátékot visszavette, de a folytatásban újra Cibulkova került előnybe, és még megpróbált felkapaszkodni, három gémnél a mindent eldöntő szettben sem futotta. A végeredmény: 3:6, 6:3, 6:3.

Monterreyben sem sikerült a legjobb négy közé jutnia Szávaynak. A tudósítások nem térnek ki rá, de a fórumozók megemlítik, a szlovák helyenként sportszerűtlen volt, mert Szávay kettős hibáinál ujjongott, és a ki nem kényszerített hibáknál is, ezért mérges pillantásokkal búcsúztak egymástól.