Balázs Attila főtáblás Bogotában

2010.04.05. 13:50 Módosítva: 2010.04.05. 13:50

Tovább folytatja idei remek szereplését Balázs Attila. Idén Mallorcán és két hete Rovinjban nyert Future-tornát. A hétfőn kiadott legfrissebb világranglistán már a 269. helyen áll, ami karriercsúcsnak számít, 35 helyet javított a két héttel ezelőttihez képest. A héten Kolumbiában versenyez egy 125 ezer dolláros, salakos, Challenger-tornán, ahol a selejtező negyedik kiemeltjeként mindhárom ellenfelét legyőzte.

Balázs Attila legutóbb tavaly szeptemberben jutott túl Challenger-torna selejtezőjén, de akkor az első körben az olasz Simone Vagnozzitól kikapott. Azóta tavaly még kétszer, idén pedig egyszer kísérletezett, de egyszer sem sikerült eljutni a főtábláig.

A bogotai versenyen előbb a kolumbiai Jimmy Suspét, majd a német Alexander Satschkót, végül az osztrák Martin Slanart is legyőzte. A főtáblán a francia Jonathan Dasnieres de Veigy ellen kezd, aki a 221. helyen áll, még sosem játszottak egymással. A franciáról nem mondható, hogy jó formában lenne, utóbbi nyolc meccséből ugyanis hetet elvesztett.

A magyar teniszező eddigi legjobb eredményét 2008-ban érte el Challenger-versenyen. Akkor az elődöntőig jutott, ahol a spanyol Daniel Gimeno-Travertől kapott ki, aki akkor az első helyen kiemelt volt.

Amennyiben Balázs Attila győz, újabb 10 ponttal gazdagodik, a 16 között pedig a 8. kiemelt brazil Joao Souza vagy a szintén brazil Julio Silva következik.

A vasárnap befejeződött miami tornán a 32 között búcsúzott Szávay Ágnes négy helyet rontva két héttel ezelőtti pozícióján a 35. a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, melyet változatlanul az amerikai Serena Williams vezet. Czink Melinda, aki a második fordulóban esett ki a floridai viadalon, maradt a 47. A WTA honlapja szerint a Miamiban diadalmaskodó, belga Kim Clijsters a 16.-ról a 10. helyre jött fel.

A miami torna vasárnapi döntőjében diadalmaskodó amerikai Andy Roddick egy helyet javított két héttel ezelőtti pozíciójához képest, ezzel a hetedik a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, amelyet továbbra is fölényesen a svájci Roger Federer vezet.