Kapros gyorsan búcsúzott Belgiumban

2010.04.15. 16:00

Nem sikerült jól Kapros Anikó belgiumi kirándulása. A Tessenderlóban zajló 25 ezer dolláros tornán egyesben a német Nicola Geuertől, párosban pedig a cseh Birnerova oldalán a lengyel Brozda, Sobaszkiewicz kettőstől szenvedett vereséget. Két hét múlva öt magyar női teniszezőért szoríthatunk.

Pump Lucia első WTA-pontjaiért harcolt a horvátországi Bolban. A selejtezőből még feljutott (ez Mikó Zsófiának nem sikerült), a főtábla első fordulójában a szintén selejtezős Romana Tabakovától szenvedett vereséget.

Balázs Attila a múlt héten nagy bravúrral jutott a bogotai Challenger-torna főtáblájára. Ott az első fordulót is sikerrel vette, csak a nyolcaddöntőben esett ki. A héten már főtáblán kezdett az ugyancsak kolumbiai Perrerira városában zajló 50 ezer dolláros tornán. Ugyanazzal a francia Jonathan Dasnieres de Veigy-vel kezdett, akivel Bogotában is. Ezúttal azonban a de Veigy nyert három szettben. Balázs később párosban is kiesett.

Két hét múlva az öt legjobb magyar női teniszező is pályára lép. Míg Szávay Ágnes a stuttgarti, 700 ezer dolláros torna főtábláján kezd, addig Kapros Anikó és Marosi Katalin a selejtezőben próbál meg minél jobb eredményt elérni. A marokkói Fesben próbálja meg feledtetni az idei szezon kudarcait Czink Melinda. Egy éve az elődöntőig jutott. Nem egyedül versenyez majd, Arn Grétának selejtezőt kell játszania.