Barcelonában nyolcaddöntős a második kiemelt

2010.04.21. 08:07

Kétszettes mérkőzésen biztosította helyét a legjobb 16 között Robin Söderling a kétmillió euró összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornán. A második helyen kiemelt svéd játékos az argentin Juan Ignacio Chelát búcsúztatta kedden. A címvédő és sorozatban ötször győztes Rafael Nadal azért mondta le a barcelonai tenisztornát, mert nem szerette volna elkövetni ugyanazt a hibát, mint tavaly.

„Most tökéletes állapotban vagyok, jól érzem magam a bőrömben, nem akarom kifacsarni a testem - fogalmazott a vasárnapig tartó viadal helyszínén rendezett sajtókonferencián a spanyol játékos. - A tenisz nem hasonlítható a futballhoz, nálunk nem lehet tervezni, melyik versenyen mennyit játszol. Ha a múlt héten már szerdán kiesek Monte-Carlóban, akkor természetesen indultam volna kedvenc városomban, már csak azért is, mert itt a klubom, és otthon vagyok. Jövőre biztosan itt leszek, hiszen kedvezőbb lesz a versenynaptár.”

Nadal vasárnap sorozatban hatodszor nyerte meg a monte-carlói viadalt. A mallorcai játékos az elmúlt esztendőben rendkívül magabiztosan kezdte a salakpályás szezont, végigverte az egész világot, ám a Roland Garroson már nem jutott döntőbe, majd két hónapig sérülés miatt nem játszott, így a wimbledoni címvédése is elmaradt. Eredmények:

1. forduló (a 32 közé jutásért):

Hanescu (román)-Beck (német) 6:1, 6:2

Martin (spanyol)-Kukuskin (kazah) 7:5, 6:4

Chardy (francia)-Montanes (spanyol, 14.) 6:3, 7:6 (7-1)

2. forduló:

Söderling (svéd, 2.)-Chela (argentin) 7:5, 7:5