Balázs Attila nevezett a Roland Garrosra

2010.04.23. 14:13

Sávolt Attila volt a legutóbbi magyar férfi játékos, aki egyéniben részt vehetett egy Grand Slam versenyen, idén azonban megszakadhat a hat éve tartó magyarok nélküli sorozat.

A korában a 68. helyen is jegyzett versenyző a 2004-es Roland Garroson indult utoljára Grand Slam versenyen és azóta senkinek sem sikerült a magyar férfiak közül beverekedni magukat a legjobbak tornájára – írta a tennishungary.hu.

Idén májusban azonban megszakadhat a sorozat, Balázs Attila ugyanis egyre jobb ranglista helyezést ér el, így lehetősége nyílhat bejutni a GS mezőnyökbe. A kétszeres magyar bajnok nevezett is a salakpályás Grand Slam viadalra, jelenleg a 148. a főtáblások utáni listán, a selejtezős indulásra tehát még várni kell, de remélhetőleg lesz annyi lemondás, hogy majd Balázs is ott tud lenni a párizsi salakon.

Két női versenyzőnk indult Challenger-tornákon a héten, nem sok sikerrel. Arn Gréta Bariban, egy 25 ezer dolláros torna első fordulójában a selejtezőből érkező olasz Giulia Gatto-Monticonétől szenvedett vereséget 7:5, 7:5-re. Susányi Zsófia Sibenikben indult egy tíz ezres versenyen. Négy meccset nyert a selejtezőben és a főtáblán is ment egy kört. Előbb a horvát Matea Curicot megverte, majd a nyolcadik kiemelt német Sarah-Rebecca Sekulictól kikapott.

Másfél hónapja maradt Varga Róbertnek arra, hogy megtartsa jelenlétét a férfiak világranglistáján. A Davis-kupa válogatott játékos jelenleg egy ATP ponttal az 1659. helyet foglalja el, az az egy pont pedig június elején kiesik és ha azt nem pótolja, akkor mindössze hat magyar marad a ranglistán. Varga ezért is utazott ezúttal Törökországba, ahol egy 10 000-es verseny selejtezőjében állt rajthoz, de az első körben aratott győzelme után, a selejtező döntőjében a 6. kiemelt horvát Cacic (1198.) 6:1 6:2-re legyőzte őt.