Szávay sérülése miatt feladta a párost Estorilban

2010.05.04. 20:49

Szávay Ágnes sérülés miatt feladta a keddre kiírt párosmérkőzését a 220 ezer dollár összdíjazású portugáliai salakpályás tenisztornán. A szlovák Magdalena Rybarikovával az oldalán a hazai Magali de Lattre, Rita Esteves de Freitas kettős ellen lépett volna pályára az első fordulóban. 

"Sajnálom, hogy csalódást okoztam a szurkolóknak - nyilatkozta Szávay a honlapján. - Amióta Estorilba értünk, nem volt alkalmunk rendesen edzeni, mert folyamatos szélvihar volt, ahogy a meccsen is. Az egyes mérkőzésen meghúztam a combomat, és ettől alig tudtam lépni, valamint szerválni. Sydneyben is kemény meccset játszottunk egymás ellen, így tudtam, hogy mire számíthatok, de sajnos a sérülést nem kalkuláltam bele. A párost is fel kell adnom, így szerdán továbbrepülünk Madridba, kezelést kapok, hogy el tudjak indulni a jövő heti versenyen." Szávay hétfőn egyesben - első kiemeltként - már a nyitófordulóban vereséget szenvedett a lett Anastasija Sevastovától.

Párosban Czink Melinda a spanyol Arantxa Parra Santonjával nyert az első fordulóban, a következő körben a Vitalija Gyacsenko, Aurélie Vedy orosz, francia kettőssel találkoznak.