Balázs Attila kiesett Zágrábban

2010.05.11. 20:35

A selejtezőben az első kiemelt volt a világranglistán 234. helyen álló Balázs Attila, így játék nélkül jutot tovább az 50 ezer dolláros, zágrábi ATP-Challenger tornán. Aztán a horvát Mislav Hizakot, majd az orosz Jevgenyij Donszkojt is legyőzte, a főtáblára jutott. Fucsovics Márton Szarajevóban vívta meg sikeresen a Future-torna kvalifikációját.

A tornán a 99. helyen álló Marcos Daniel volt az első, a jelenleg 89., 2004-ben olimpiai bajnok chilei Nicolas Massú a második kiemelt. A 180. Lukas Rosol került fel a főtáblára utolsóként, akinek nem kellett selejtezőt játszania. Balázs Attila éppen a cseh ellen kezdet és bár az elején jól tartotta magát végül 6:3, 6:2-re kikapott.

Fucsovics is selejtezőben kezdett Szarajevóban, a 10 ezer dolláros Future-tornán. A kvalifikációban orosz, horvát és román ellenfelet vert, így bekerült a legjobb 32 közé. Fucsovicsnak még egy győzelem kell és 2009 után újra ATP-potokat szerezhet. A selejtezőben György Tamás és Godry Botond kiesett, a főtáblán viszont ott van Kellner Ádám és Balázs György.