Elemér
-1 °C
10 °C

Szávay Blanka WTA-pontot szerzett

2010.05.20. 15:09

Szávay Blanka a dél-afrikai Durbanban indult egy 10 ezer dolláros versenyen és az első fordulóban legyőzött egy 16 éves hazai versenyzőt, a második fordulóban azonban kikapott a torna harmadik kiemeltjétől, a cseh Zuzana Linhovától. Kapros Anikó a Roland Garros selejtezőjében az első kiemelt ellen folytatja.

A 17 éves Szávay Blanka az első körben Jennifer Slotow ellen nyert 6:4, 6:1-re, majd Linhovától 6:1, 7:6(3)-ra kapott ki. Pályafutása során másodszor szerzett WTA-pontot, már 7 van neki. A világranglistára kerüléshez azonban minimum három tornán kell pontokat gyűjteni.

A boszniai Brckoban gyorsan véget ért Balázs György szereplése. A magyar teniszező az első fordulóban, a szerb Nebojsa Perics ellen 6:3, 1:1-es állásnál, sérülés miatt feladta. Kellner Ádám a csehországi Jablonecben versenyez és jól kezdett. A tornán harmadik kiemelt magyar a cseh Jan Kuncikot verte 6:2, 5:7, 6:4-re. A folytatásban pedig a szlovák Michal Pazickyt verte 7:5, 6:1-re. A negyeddöntőben a nyolcadik kiemelt Roman Jebavy következik majd.

A Roland Garros női egyesének selejtezőjében az egyetlen versenyben maradt versenyző, Kapros Anikó a selejtező első kiemeltje, a cseh Renata Voracova ellen játszik csütörtök délután.