2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Roland Garros: a 40 éves, sérült japán egyhelyben állva megverte Szafinát

2010.05.26. 08:53

Kedden végre pályára lépett a négyszeres bajnok Justine Henin és Rafael Nadal.

Henin úgy örült Pironkova feletti győzelmének, mintha máris döntőbe jutott volna, pedig a bolgár lány mindössze hét játékra volt jó ellene.

Rafael Nadal érdekes mérkőzést vívott 18 éves ellenfelével, Gianni Minával, aki majdnem annyira pörgeti a tenyerest, mint a spanyol. 6:2, 6:2, 6:2 lett a vége és nem ez volt az év mérkőzése.

Mindenesetre nézhetőbb volt, mint Dinara Szafina mérkőzése Kimiko Date Krumm ellen, mert az nem tartozott ebbe a kategóriába. A tavalyi döntős Szafina egészen botrányos játékkal döntő szett 4:1-ről kapott ki és nagyon közel állt a síráshoz.

A 183 centi magas, csupa izom volt világelső olyan lagymatag ütésekkel és szervákkal állt elő, hogy sokan búgni kezdtek a mérkőzés közepén. Ami kivételesen érthetőnek tűnt. Ellenfele 40 évesen, sérült lábbal, a pálya közepéről teniszezve állította megoldhatatlan feladat elé a majd kétszer olyan magas Szafinát. Itt valami nagyon nincs rendben.

Pályára lépett Andy Roddick is és ha nehezen is, de továbbjutott. Jarkko Nieminen már 2:1-re vezetett az amerikai ellen, de Roddick a negyedik játszmát behúzta rövidítésben és végül vitte a meccset is.

Ezen felül sok érdemleges nem történt, hacsak az nem, hogy Maria Sarapova végre tudásához mérten teniszezett és nem vérzett el az első körben. Az esélyesek továbbmentek, estére eleredt az eső.

A helyszínről a HeyHo Let'sgo tudósít.