Rafael Nadal nyerte a Roland Garrost

2010.06.06. 17:50

Rafael Nadal nyerte a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, a vasárnapi döntőben 6:4, 6:2, 6:4-re verte Robin Söderlinget. 

A döntő mindössze 2 óra 18 percig tartott a Philippe Chatrier centerpálya zsúfolásig telt lelátói előtt.

  Az 55 perces első játszmában Nadal 2:2-nél vette el a svéd adogatását, 5:3-nál három szettlabdája is volt, de ezt még hárította Söderling. A következő gémben azonban már nem tudta megállítani a spanyolt, aki alig hibázott, és a szinte foghatatlan labdákat is elérte.

A második játszmában (39 perc) szintén 2:2-nél törte meg a svédet, zsinórban négy gémet nyerve hozta a szettet. Az utolsó játszmában (44 perc) Söderling azonnal brékhátrányba került, és a parádésan játszó, pályafutása egyik legjobb napját kifogó spanyol már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Nadalnak utolsó adogatójátékában három meccslabdája is volt, a másodiknál a svéd rontott, hálóba ütött. A spanyol elterült a földön, majd örömében sírva fakadt.

000T TRDV728420

A díjátadásnál franciául is szólt a párizsiakhoz (nagyon megtapsolták), mindenkinek mindent megköszönt, külön kiemelte Söderlinget, és a leláton szurkoló Zsófia spanyol királynét.

A második helyen kiemelt, 24 éves spanyol hatodszor indult a Garroson, ötödször nyerte meg, idén játszmaveszteség nélkül. Eddig egyszer kapott ki a párizsi salakon: tavaly a nyolcaddöntőben éppen Söderling búcsúztatta. Mérlege 38 győzelem, egy vereség a francia bajnokságon.  

Hetedik Grand Slam-trófeáját hódította el, győzelmével ismét átvette a vezetést a világranglistán.

Férfi egyes, döntő

Rafael Nadal (spanyol, 2.)-Robin Söderling (svéd, 5.) 6:4, 6:2, 6:4
A győztes 1 120 000, a vesztes 560 ezer eurót kapott.