Babos Tímea elődöntős a budapesti tenisztornán

2010.06.11. 12:48

A magyar játékos, aki múlt szombaton a junior párosok között győzött a Roland Garroson, a nyolcadik helyen kiemelt szlovák Lenka Wienerovát verte pénteken két sima jászmában, 1 óra 40 perc alatt az Antalis Kupáért zajló viadalon, a Grand Slam Parkban.

A magyar teniszező végig kiegyensúlyozottan játszott, az alapvonalról és a hálónál is magabiztos és pontos volt a nagy melegben.

„Úgy érzem, jó taktikát választottam, megfelelően mozogtam: egyszóval érzésem szerint jól ment a tenisz” - mondta az MTI-nek győzelme után a 16 esztendős magyar játékos, akinek közvetlenül a meccset követően kissé fájt a lába, de azóta ez már múlóban.

Babos a szombati elődöntőben a Schiechtl (osztrák)-Molinero (argentin, 7.) párharc győztesével találkozik. Az első játszmát a dél-amerikai nyerte.

„Nem tudom, melyikük lenne a jobb, eddig egyikükkel sem játszottam. Az a fontos, hogy én jól teniszezzek- mondta Babos, aki a szombati elődöntőben a hetedik helyen kiemelt argentin Florencia Molineróval játszik.

Az egyéni döntő győztese 2940 dollárral lesz gazdagabb, és ötven világranglistapontot kap. A Kamaraerdőhöz közeli, Kapolcs utcai pályán vasárnap 14 órától rendezik az egyes döntőjét, ezt követően a páros fináléra kerül sor. A szombati elődöntős program 10 órakor kezdődik.

Eredmény, negyeddöntő: Babos Tímea-Wienerova (szlovák, 8.) 6:2, 6:2