Gyorsan leradírozhatják a magyar lányokat

2010.06.21. 12:26 Módosítva: 2010.06.21. 14:05

Sajnos, várhatóan nem sokáig örülhetünk annak, hogy három magyar lány is ott van a nagybetűs Grand Slamen, Wimbledonban. Szávay Ágnes és Arn Gréta hétfőn, Czink Melinda kedden kezd, azonban olyan bűnrossz sorsolást kaptak mindhárman, hogy sok drukkolásra lesz szükségük már ahhoz is, hogy az első körön túljussanak.

Az 52.-ről az 50.-re előrelépő Szávayval kezdő Jekatyerina Makarova nevére könnyen felcsillanhat az elmúlt egy hétben nyaralók szeme, a többiek azonban tudják, hogy az orosz lány a selejtezőből érkezve végigsöpört az eastbourne-i füves pályás tornán, ahol az ismertebb nevek sem tudták elvenni tőle a trófeát. Abban azért reménykedhetünk, hogy mostanra kifogy a lendülete. Szávay ugyanakkor még akkor sem lélegezhet fel, ha valahogy túljut Makarován, hiszen a második körben mindjárt a tavalyi döntős Venus Williams jön, akit itt megverni legalábbis csodával érne fel.

Arn Grétának az ellenfelet tekintve több esélye lehet, hiszen az ukrán Katerina Bondarenko meccshiánnyal küszködik, ugyanakkor így is pokoli nehéz lesz túljutni rajta. Ha ez sikerülne, akkor a második körben a veterán Alicia Molik következhet, ő azért messze nem Williams kategóriája. Czink Melinda Agnieszka Radwanska ellen lép pályára, ami a magyar lány formáját tekintve túl sok jót nem ígér, ráadásul a lengyel teniszező Grand Slamen azért erőből szokta venni az első fordulókat.

A magyar lányokon túlnézve a női mezőny nem nagyon enged másra következtetni, mint egy Venus Williams - Serena Williams házidöntőre. A tavalyi finálé újrajátszását szinte borítékolni lehet, pedig ha már a férfiaknál nincs a tavalyi rekorddöntéshez hasonló tétje a tornának, akkor legalább a nőknél kinézhetne egy beteljesítetlen cél elérése, meg aztán mégiscsak jó lenne egy igazi emberi dráma. Azonban formáját és sérülését látva csekély esély van arra, hogy a visszatérő Justine Henin éppen most nyeri meg az egyetlen hiányzó Grand Slamjét.

Erre már csak azért is kevés az esélye, mert Nadja Petrován keresztül is még csak a tavalyi nagy visszatérés óta kevésbé remeklő honfitársával, Kim Clijstersszel futhat össze a negyedik körben, utána pedig papírforma szerint mondjuk Jelena Jankovics jöhet. Ennél nehezebb sorsolást akarva sem nagyon lehetett volna összehozni egyikőjüknek sem, egymás kivéreztetése után pedig az elődöntőben már várja őket egy kíméletlen Williams nővér.

A Roland Garros-os szereplése után viszont egy tisztes menetelést várunk Marija Sarapovától, aki azért játszhat egy jó meccset a negyedik körben a címvédő Serenával, bár a legyőzésére persze nem sok esélye van.