11 óra után ért véget a wimbledoni dráma

2010.06.24. 18:45

Az angol nyílt teniszbajnokság első fordulójának kedden elkezdett meccse csütörtök délután fejeződött be, 11 óra és öt perc után nyert a 23. helyen kiemelt amerikai favorit: John Isner.

A világranglista 148. helyén álló Nicolas Mahut embertelen küzdelem után esett ki Wimbledonban, meccsük valamennyi rekordot megdöntött.

Az első négy szettet még kedden befejezték, az első játszmát Isner nyerte 6:4-re, utána azonban elveszítette a következőt 6:3-ra. A következő két szett rövidítésben ért véget, a mindent eldöntő, történelmi ötödik szettet szerda délután kezdték.

59:59-nél besötétedett, így csütörtökön folytatták. A tizennyolcas pályán már szerda este kivételes forgalom volt, ez csütörtök délután fél öttől tetőzött.

Még tíz gémet nyert Isner, amikor el tudta venni riválisa adogatását, és végül 70:68-cal fejezte be a meccset, és került a második fordulóba.

Isnernek összesen tizennégy bréklabdája volt, ebből kettőt tudott kihasználni, ezzel döntötte el az első valamint a drámai ötödik szettet.

Mahut 502 pontot nyert, ezzel is veszített. Isnernél ugyanez a szám: 478. Az amerikai annyi ászt ütött, amennyit az egész tornán szoktak, 112-vel fejezte be. Mahut 103 ásszal búcsúzott. Az eddigi wimbledoni rekord 1969-es, a 112-es gémrekord 183-ra módosult.

Isner következő ellenfele a holland de Bakker lesz.

"Most már egy kicsit fáradt vagyok. Amikor azonban egy ilyen légkörű meccsen játszunk, nem érzek fáradságot. A közönség fantasztikus volt. Mahut egy igazi harcos" - mondta Isner, majd viccesen hozzátetette: reméli, ha még találkoznak valahol, nem lesz 70:68 az döntő szett.

"Csodálatos volt ma játszani. A szurkolók három napon át bámulatosak voltak. John megérdemelte a győzelmet, hihetetlenül adogatott" - jegyezte meg a veresége ellenére nem csüggedt francia teniszező.