Serena Williams besöpörheti Wimbledont

2010.07.01. 18:42 Módosítva: 2010.07.01. 18:43

A címvédő Serena Williams készülhet tizenharmadik Grand Slam-győzelmére, a wimbledoni döntőben ezúttal nem testvére, hanem a könnyebb falat Vera Zvonarjeva várja.

Az amerikai az elődöntőben nem kapott nehéz ellenfelet, ennek ellenére az első szettben megszenvedett a cseh Petra Kvitova ellen. A Wimbledonban eddig rendre az első körben búcsúzó Kvitovának sikerült meglepnie a kissé nehézkesen kezdő Serenát, azonban az amerikai bajnok visszaszerezte elvesztett szerváját. A kiegyenlített játszmában végül stílusosan tie break döntött, amelyet Serena végül 7-5-tel behúzott.

Serena Williams és Petra Kvitova
Serena Williams és Petra Kvitova

Innen már nem volt megállás, habár Serena nem ütötte le a pályáról Kvitovát, de a sokat hibázó cseh nem tudta tartani magát, kétszer is elvesztette a szerváját. Végül a világelső amerikai sima 6:2-re nyerte a második játszmát és ezzel a mérkőzést.

A tavalyi döntős Venus Williams búcsúztatása után nem sikerült túljutnia a a másik ágon az elődöntőn Cvetana Pironkovának, pedig jó esélye volt Vera Zvonarjeva legyőzésére. Pironkova olyan precizitással kezdett, mintha nem először jutott volna bolgár teniszezőnő egy Grand Slamen elődöntőbe, sokkal meggyőzőbb volt ellenfelénél. Az első szettet brékkel behúzta 6:3-ra, és úgy tűnt, hogy nem fogy ki a lendülete.

Vera Zvornareva és  Cvetana Pironkova
Vera Zvornareva és Cvetana Pironkova

A második játszma elején azonban láthatóan hirtelen eszébe jutott, hogy milyen hatalmas siker közelébe került, a 2009-es Australian Openen egyszer már elődöntős Zvonarjeva pedig rutinosan használta ki megingását. A 6:3-ra megnyert szett után Pironkova a harmadikban rögtön bukta az adogatását, már képtelen volt összeszedni magát, miközben Zvonarjeva stabil játékot hozott. Az orosz így végül 6:2-vel hozta a döntő játszmát, és összességében különösebb gond nélkül jutott be a döntőbe.

Zvonerjevának csak a tét ellenére is higgadtan, a legjobb játékával van esélye a döntőben, de valójában arra is szüksége lenne, hogy Serena az elődöntőhöz hasonlóan kicsit beragadjon az elején, és gyengélkedjen az első adogatása is. Ha az amerikai hozza a játékát, akkor nagyon sima döntő elé nézünk szombaton.