Serena Williams mindenkin átgázolt

2010.07.03. 18:12 Módosítva: 2010.07.03. 22:36

Serena Williams könnyedén győzött a wimbledoni női döntőben, ahol szinte esélyt sem adott az orosz Vera Zvonarjevának. A tornán szettveszteség nélkül végigmenetelő amerikai ezzel negyedik wimbledoni győzelmét söpörte be, összesen már tizenharmadszor nyert Grand Slamen.

Zvonarjevának szinte tökéletes játékra és Serena hibáira is szüksége lett volna, hogy élhessen a lehetőséggel. Az amerikai ugyan nem játszott teljesen tökéletesen, azonban nagyon magabiztosan adogatott, első szervái mögött szinte minden labdát hozott. A korábbi években éppen fejben ingadozó orosz lány az elején eltökélten jött ki, azonban így is érződött rajta, hogy először jutott Grand Slam-fináléba, miközben az óriási ütésekkel operáló Serena sem engedett neki teret. Zvonarjeva 4:3-nál elvesztette az adogatását, Serena pedig  6:3-ra behúzta az első játszmát.

Az orosznak nem sikerült túlélnie a második szett elejét, hibával bukta rögtön az első szerváját, innen pedig már nem volt visszaút. 3:1-nél kettős hibával veszített újabb adogatást, az arcán is látszódott a mérhetetlen csalódottság. Serena nem engedte, hogy ellenfele magára találjon, sima 6:2-re hozta a második szettet, és ezzel alig több mint egy óra alatt a mérkőzést.

Az amerikai 2002, 2003 és 2009 után nyert újból, és már a meccs előtt megígérte, hogy a Williams-nővérek jövőre is visszatérnek a füves pályás teniszszentélybe, amelyben szinte házibajnokságot rendeztek az elmúlt évtizedben. A Williamsek elképesztő dominanciáját jelzi, hogy az elmúlt tizenegy wimbledoni tornából kilencet megnyertek, négyszer egymással játszották a döntőt, és már a mostani verseny elején sem lehetett nagyon kérdés, hogy egyikük emelheti a magasba a végén a trófeát.

A Grand Slamekre felpörgő Serena idén megnyerte már az Australian Opent, Wimbledon után a US Openen is a legnagyobb esélyes lehet. Az amerikai sztárt tavaly a meglepetés visszatérő Kim Clijsters állította meg, azonban a belga egyelőre nincs az akkorihoz hasonló formában, Justine Henin pedig sérülés miatt ki is hagyja az utolsó nagy tornát.

A döntőben ugyan nem volt lehetősége, azonban Zvonarjevának sem kell túlzottan elkeserednie, hiszen így is sérülés után visszatérve élete legnagyobb eredményét érte el, és egyértelműen bizonyította, hogy a fontos pillanatokban nagyon egyben van fejben. Az orosz este a női párosok döntőjében sem vigasztalódhatott, ahol Jelena Vesznyinával az oldalán a 6:7, 2:6-ra kikaptak a Vania King-Jaroszlava Svedova kettőstől.